Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

Καθημερινά έρχονται άνθρωποι στο γραφείο μου και μου ζητάνε μια δίαιτα για να χάσουν βάρος, με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο.
Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ξεκαθαρίσω πως η σχέση με το φαγητό και την αύξηση ή την απώλεια του βάρους δεν είναι γραμμική.
Η εξίσωση τρώω φαγητά και παχαίνω πολύ απλά δεν ισχύει.
Ας δούμε όμως λίγο τι ισχύει και τι πραγματικά είναι το βάρος.
Πέρα από τους συμβολικούς όρους ότι το βάρος είναι ασφάλεια και προστασία, καθαρά σωματικά το βάρος και το λίπος είναι αποθηκευμένες τοξίνες και γλυκόζη γύρω και μέσα στο σώμα.
Το βάρος είναι ένα σύμπτωμα, όπως είναι ο πονοκέφαλος, η ακμή, η κατάθλιψη, η αυξημένη γλυκόζη στο αίμα, η δυσκοιλιότητα, η διάρροια, τα εκζέματα, η αναιμία κλπ...
Για να αλλάξει λοιπόν το βάρος, και όταν εννοώ να αλλάξει δεν εννοώ για έναν μήνα, χρειάζεται να αλλάξει το βιοχημικό έδαφος (αλλά και το ψυχολογικό που πραγματικά είναι μέρος του βιοχημικού εδάφους) που το αφήνει και αναπτύσσεται.
Το έδαφος αυτό αποτελείται και επηρεάζεται από ορμονικές αλλαγές, από αλλεργίες, από τροφικές ευαισθησίες, από χρόνιες λοιμώξεις, από την χλωρίδα του εντέρου, από χρόνιες φλεγμονές, από ανισορροπία γλυκόζης στο αίμα κ.α.
Το βάρος δεν είναι τίποτα περισσότερο (ή λιγότερο) από μια επιγενετική έκφραση του τρόπου ζωής.
Άμα λοιπόν αλλάζαμε την εξίσωση τρώω άρα παχαίνω θα μπορούσαμε να την κάνουμε:
Τρώω φαγητά που: επηρεάζουν την γλυκόζη στο αίμα, διαταράσσουν την ορμονική μου ισορροπία, προκαλούν τοξικό φόρτο στο συκώτι μου, καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου μου, δημιουργούν χρόνιες φλεγμονές στο σώμα μου και ναι μετά από όλα αυτά δημιουργείται το σύμπτωμα του βάρους.
 
Παναγιώτης Τσινταβής
Ολιστικός Σύμβουλος Υγείας

Σχετικά Άρθρα