Διατροφή & Ισορροπία
Νάμαστε πάλι στην αρχή μιας νέας χρονιάς και έχουμε πια αφήσει πίσω μας τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα μελομακάρονα, τους...
Η ολιστική διατροφολόγος Ρόη Χατζημιχάλη μας δίνει χρήσιμες συμβουλές και μας εξηγεί τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει το νερό στην υγεία μας.
Οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε απλές, συζευγμένες και πρωτεϊνικά παράγωγα. Λειτουργούν ως αντισώματα, ένζυμα, νευροδιαβιβαστές, δομικά συστατικά,...
Η Σαρακοστή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος του χρόνου για τους περισσότερους Έλληνες. Είναι η εποχή της νηστείας, της ψυχικής και σωματικής...
Το αβοκάντο είναι ένας χονδροειδής καρπός με σκούρα και σκληρή σάρκα. Το βρώσιμο εσωτερικό τμήμα του,...
Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά...
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι πρώτοι καστανάδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο δρόμο.
Το κάστανο είναι ένας καρπός με...
Το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί το κλείσιμο μίας χαλαρής, ήρεμης και ξέγνοιαστης περιόδου και την επαναφορά στις...
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η έντονη εφίδρωση, αυξάνουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε υγρά. Η χώρα μας φημίζεται για τα...
Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα,...