Μενού τριών εβδομάδων για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών από τον Δρ.Λίντμπεργκ (Eβδομάδα 1η)

Μια νέα χρονιά αρχίζει και μαζί με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφήνουμε στην άκρη τα γλυκά και τις λιχουδιές με τις δίπλες, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια, τα ρεβεγιόν και όλες τις γαστριμαργικές υπερβολές που αποτελούν μέρος των γιορτινών παραδόσεών μας.

 

Αρκετοί από εμάς βάζουν κάποια κιλά κατά την διάρκεια των εορτών, που ίσως μάλιστα να προστίθενται σε ήδη αυξημένο βάρος. Επειδή το υπερβάλλον βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για πιθανή μελλοντική εκδήλωση διαβήτη, καρδιαγγειακών νόσων, χρόνιων φλεγμονοπαθειών και των πιο συνηθισμένων μορφών καρκίνου, είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με καλύτερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, αρκετό ύπνο ( αφού η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου συμβάλλουν στη δημιουργία υπέρβαρου) και μείωση/αντιμετώπιση του άγχους που ρίχνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις.

 

Σας παρουσιάζω λοιπόν ένα διατροφικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων με πεντανόστιμες, εύκολες και υγιεινές συνταγές, που θα σας βοηθήσει να χάσετε άνετα τα περιττά κιλά των γιορτών και θα σας βοηθήσει σε μία καλή νέα αρχή.

Αν θέλετε να μάθετε λεπτομερειακά πώς μπορείτε να αδυνατίσετε υγιεινά, αποτελεσματικά και χωρίς στερήσεις, διαβάστε τα βιβλία μου “Greek Doctor's Diet”, όπως έγιναν γνωστά, αφού έχουν κυκλοφορήσει σε 20 χώρες και 14 γλώσσες και πάνω από 500.000 αντίτυπα. Σας εύχομαι καλή χρονιά με πολλή υγεία και καλή επιτυχία!

 

Φαίδων Λίντμπεργκ

Παθολόγος-Διαβητολόγος

Διευθυντής της Dr. Lindberg’s Clinic, Όσλο, Νορβηγία

www.fedon.no

 

Σχετικά Άρθρα