Ετοιμαζόμαστε για το Carnival Weekend στα BiB Weekends!

Ξεκίνησε το Τριώδιο και ετοιμαζόμαστε για αποκριάτικη ατμόσφαιρα που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Εμείς στα Body in Balance weekends γιορτάζουμε την σημασία του καρναβαλιού στον ψυχισμό μας γι’ αυτό και ετοιμάσαμε σεμινάρια που μας φέρνουν κοντά σε αυτό που αποκαλούμε μάσκα και μυστήριο.

Τι κρύβουμε και τι αποκαλύπτουμε την περίοδο της Αποκριάς;

Πώς λειτουργούμε με τις μεταμφιέσεις και τι ρόλο παίζουν στον ψυχισμό μας;
 

 

«Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τα μεσαιωνικά καρναβάλια,

ο εορτασμός των Αποκριών χαρακτηριζόταν από μεταμφιέσεις, χορούς, ξεφαντώματα, μέθη.

Ήταν μια περίοδος όπου δινόταν η άδεια να απεκδυθούμε τη συμβατική μας προσωπικότητα και τους κοινωνικούς περιορισμούς και να απελευθερώσουμε κρυμμένες - καταπιεσμένες πτυχές του εαυτού μας», αναφέρει ο Δημήτρης Τζαχάνης, εισηγητής του βιωματικού εργαστηρίου Gestalt την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.​​

 

 

Ενώ η Μαριάννα Λαμπίρη μέσα από τον μονόλογο της Κλυταιμνήστρας στην τριλογία «Ορέστεια», μας προσκαλεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου να αναγνωρίσουμε και να φωτίσουμε μία έκφανση της δικής μας «σκιάς». Θα την φέρουμε στο φως μέσα από τρόπους της θεατρικής έκφρασης, ενσωματώνοντας το αρχαίο κείμενο μιάς αρχετυπικής ηρωίδας , μιάς και «ο μύθος απορροφά το σύμπτωμα» κατά τον Κάρλ Γιούνγκ.

«Η περίοδος του καρναβαλιού επιτρέπει την εκτόνωση ενστίκτων και επιθυμιών σε κοινωνικά αποδεκτό πλαίσιο. Εμείς, ανακαλύπτοντας τον προσωπικό ρυθμό και χορό μας, θα εξερευνήσουμε επιθυμίες και ανάγκες που εκφράζονται με την στολή που θα επιλέξουμε να φορέσουμε στην Αποκριά»,

 

τονίζει η Χοροθεραπεύτρια Αμάντα Κουγιούφα, που θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε την μεταμφίεσή μας μέσω κίνησης και χορού.
 

 

 

Η ξενάγηση το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό χώρο και το μουσείο με την Μαριλένα Αναστασοπούλου, θα ξεκινήσει το Carnival weekend στο Dolce Attica Riviera και θα είναι άλλη μια συναρπαστική εμπειρία ζωής για όλους μας.

 

 

Ελάτε να ζήσετε ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο

γεμάτο καρναβάλι!
 

Κάντε την κράτησή σας : 22940-71000 και στο

210-6231508, 6946-704777 και ενημερωθείτε στο www.bodyinbalance.gr

 

Σχετικά Άρθρα