Το 2022 είναι η χρονιά της υδάτινης τίγρης

Κατά την Κινέζικη μεταφυσική υπάρχουν δυο ειδών ενέργειες: Η Γιν συμβολίζοντας το θηλυκό, την δεκτικότητα και την ακινησία και η Γιανκ συμβολίζοντας  το αρσενικό, την ενεργητικότητα και την δημιουργικότητα.
Η σχέση τους προξενεί αλλαγές στο περιβάλλον και στους ανθρώπους και εκφράζεται με τους συνδυασμούς συγκεκριμένων Στοιχείων και ζώων.

Κάθε καινούργια χρονιά χαρακτηρίζεται από ένα ζώο εκφράζοντας τις γήινες ενέργειες, και ένα στοιχείο που συμβολίζει τις ουράνιες ενέργειες.
Οι συνδυασμοί που προκύπτουν ανάμεσά τους προσδιορίζουν τα ανάλογα  χαρακτηριστικά της χρονιάς, όπως και τις ανάλογες επιρροές τους στους ανθρώπους.

Το 2022  είναι η χρονιά της υδάτινης Τίγρης. Σύμφωνα με το Σεληνιακό ημερολόγιο, η χρονιά της Υδάτινης Τίγρης αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου.

 

 

Σηματοδοτεί την έναρξη μίας περιόδου 3 χρόνων, όπου κάτι καινούργιο γεννιέται στην ανθρωπότητα! Η χρονιά αυτή θα χαρακτηρίζεται από γρήγορες αλλαγές, αιτιοκρατία και καινοτομίες στην επιστήμη, στην τεχνολογία και τις τέχνες.

Πολλοί από εμάς θα οδηγηθούμε σε μία ουσιαστικότερη επιλογή προτεραιοτήτων και τρόπου ζωής.
Η καθαρή γιανκ ενέργεια του νερού και της Τίγρης, φέρνουν ταχύτητα, ανυπομονησία, αυθορμητισμό, ευφυΐα,  εκκεντρικότητα,  επικοινωνία, φιλανθρωπία, όπως και αυταρχισμό, φόβο και ιώσεις. Θα ωθήσουν την κοινωνία για μεγαλύτερη διαφάνεια, δεοντολογία και αλτρουϊσμό.

Η τάση του κλίματος θα είναι οι βροχοπτώσεις, πιθανές πλημμύρες, δυνατοί άνεμοι, όπως και πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων. 
Οι ενέργειες του 2022 δημιουργούν απρόοπτα γεγονότα και μεγάλη κινητικότητα πληθυσμών. Το πείσμα η υπερηφάνεια πιθανόν να προξενήσουν  έκρυθμες καταστάσεις μεταξύ ατόμων και εθνών .
Η πρόοδος, δυναμισμός  και φιλανθρωπία, θα είναι τα θετικά χαρακτηριστικά της ερχόμενης χρονιάς, που θα δηλώσουν την έναρξη μίας αναγέννησης της κοινωνίας.
Το γουρουνάκι είναι το φυλαχτό της χρονιάς!

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Μακάρι οι σκέψεις μας να είναι λίγο πιο τρυφερές και ευγενικές για εμάς και τους άλλους.
 

Μαργαρίτα Καβάσιλα
Μελετητής  εσωτερικών χωρών MCSD- Σύμβουλος Feng Shui & χρωματοθεραπείας

 

Σχετικά Άρθρα