Ξενοδοχείο στο διάστημα, έτοιμο το 2025!

Ακόμα ένας οργανισμός κάνει βήματα στο να βοηθήσει απλούς πολίτες να περνούν μελλοντικά χρόνο στο διάστημα. Το Ίδρυμα Gateway έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου στον κόσμο, με σκοπό να φιλοξενεί 100 τουρίστες την εβδομάδα έως το 2025.

 

 

Ονομάστηκε έτσι από τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα πυραύλων Wernher von Braun, ο οποίος ήταν διευθυντής του Marshall Space Flight Center της NASA, ο διαστημικός σταθμός Von Braun θα αποτελείται από ρομπότ και αεροσκάφη.

 

 

Ο σχεδιαστής Tim Alatorre εμπνεύστηκε από τις ιδέες του von Braun που κατέγραψε στη δεκαετία του 1950. Το διαστημικό ξενοδοχείο θα μοιάζει με ένα τεράστιο τροχό που εκτείνεται σε διάμετρο 623 πόδια και περιστρέφεται αργά για να δημιουργήσει μια βαρυτική δύναμη. Γύρω από τον τροχό θα κινούνται 24 κουβούκλια. Αυτές οι διασυνδεδεμένες μονάδες θα περιλαμβάνουν ιδιωτικές κατοικίες, καθώς και δωμάτια ξενοδοχείων και ξεχωριστά διαμερίσματα για το πλήρωμα του σταθμού που εργάζεται εκεί. Κάποιες μονάδες θα πωλούνται επίσης σε κυβερνήσεις που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως ερευνητικά κέντρα.

 

 

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός προοριζεται κυρίως για διακοπές, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν ιδιαίτερες ανέσεις στο ξενοδοχείο του διαστήματος. Υπάρχουν σχέδια για μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήριο, ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάζουν εδέσματα αλλά και να προσέχουν την φυσική τους κατάσταση ακόμα και αν βρίσκονται στο σύμπαν. Αξιοποιώντας την τεχνολογία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο Διαστημικός Σταθμός Von Braun στοχεύει να έχει έναν μόνιμο πληθυσμό περίπου 400 κατοίκων, που θα νιώθει σαν στο σπίτι του, χάρη σε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές που κάνουν οι σχεδιαστές. Το ξενοδοχείο θα προσομοιώσει τη σεληνιακή βαρύτητα, θα είναι το πρώτο του είδους του με τεχνητή βαρύτητα και θα διασφαλίζει ότι τα υπάρχοντά σας δεν θα στριφογυρίζουν στον αέρα.

Έχει επίσης δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους, με τους σχεδιαστές να απομακρύνονται από μια μινιμαλιστική, φουτουριστική εμφάνιση και να τείνουν υπέρ της ζεστασιάς και της άνεσης. "Στην ταινία 2001: Μια διαστημική οδύσσεια, ο Διαστημικός Σταθμός Stanley Kubrick 5 είναι ένα αποστειρωμένο, λευκό σαν μουσείο, ξενοδοχείο. Αν και πρόσδιδε ένα φουτουριστικό στυλ στην ταινία, στην πραγματικότητα, δεν ήταν ένας πολύ φιλόξενος χώρος. Εμείς οι άνθρωποι, αυτομάτως συνδεόμαστε με φυσικά υλικά και χρώματα.

Ζούμε σε μια συναρπαστική ιστορική συγκυρία που ευνοεί τα διαστημικά ταξίδια, με οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Gateway και το Space X που εξετάζουν πώς να κάνουν αυτές τις ευκαιρίες προσιτές σε όλους. Ο σχεδιαστής Alatorre είναι σίγουρος ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανακάλυψης που θα προσφέρει την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν στο εγγύς μέλλον το διάστημα.

"Τελικά, η μετάβαση στο διάστημα θα είναι απλώς μια άλλη επιλογή που οι άνθρωποι θα έχουν για τις διακοπές τους, ακριβώς όπως μια κρουαζιέρα ή η μετάβαση στο Disney World", προβλέπει ο ίδιος.

 

 

Φωτογραφίες - Πηγή: Gateway foundation 

 

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.ifigenia-tsantili.gr

Σχετικά Άρθρα