Ποιες ασκήσεις μας ανεβάζουν ψυχικά και σωματικά

Η ψυχική και σωματική υγεία αφορά τους ανθρώπους παγκοσμίως. Το είδος του τρόπου ζωής που ακολουθούμε σήμερα καθιστά υποχρεωτικό το να επιλέξουμε δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει αλλά δεν είναι όλες για καθημερινή συχνότητα, λόγω του φορτωμένου προγράμματος. Ακολουθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους που μπορείτε να δοκιμάσετε για καλή υγεία.

 

Περπάτημα

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον απλό περίπατο. Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση και αυτή που επιβραβεύει περισσότερο. Καθημερινός έντονος περίπατος επιτρέπει να διατηρείτε υγιές βάρος, εμποδίζει πολλές νόσους, κρατά την καρδιά υγιή κλπ.

 

Το περπάτημα σε τακτική βάση μπορεί να κρατήσει ισχυρά τα οστά και τους μύες και να έχετε ανοσία σε τραυματισμούς με αυξημένη ευλυγισία. Ο πρωινός περίπατος είναι καλύτερος για ασθενείς με διαβήτη και υπέρταση

 

Ποδήλατο

Είναι η δεύτερη καλύτερη αερόβια που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος σε τακτική βάση. Ό,τι χρειάζεστε είναι ένα καλό ποδήλατο. Είναι καλύτερο για την καρδιά. Ο ποδηλάτης μπορεί να κρατήσει μακριά τις νόσους με τακτική άσκηση. Μαζί με την υγεία της καρδιάς το ποδήλατο είναι καλύτερο για τους πνεύμονες και τα αγγεία. Είναι καλύτερη εξωτερική δραστηριότατα για βελτιωμένη καρδιαγγειακή φόρμα.

 

 

Τρέξιμο

Η καλύτερη άσκηση για τη βελτίωση της αντοχής και του σθένους, το τρέξιμο, μπορεί να φροντίσει και την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων, Δεν χρειάζεται να αρχίσετε με γρήγορο τρέξιμο.

 

 

Μπορείτε να αρχίσετε με ελαφρύ. Μπορεί επίσης να είναι ο πιο εύκολος και πιο απλός τρόπος να χάσετε την περίμετρο μέσης.

 

Κολύμπι

 

 

Η χαμηλής έντασης άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή για καρδιαγγειακή φόρμα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορεί να γίνει από όλες τις ηλικιακές ομάδες και έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Είναι διασκεδαστικός τρόπος να μένει κάποιος σε φόρμα και υγιής. Έχει σωματικά και ψυχικά οφέλη στην υγεία. Έρευνες υπέδειξαν ότι άνθρωποι που κολυμπούν σε τακτική βάση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, διαβήτη και υπέρταση.

 

Hiking/ trekking

Είναι από τις καλύτερες εξωτερικές δραστηριότητες που δεν δρουν μόνο στη σωματική ευεξία αλλά και στη νοητική υγεία. Προάγει την ψυχική φόρμα και κρατά νόσους, όπως την υπέρταση και τον διαβήτη, μακριά. Οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν σε ομάδες και ατομικά.

 

 

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Σχετικά Άρθρα