Ο Χορός είναι τέχνη, είναι ζωή!

Ο χορός έδωσε το παρόν και στη φετινή διοργάνωση του Body in Balance για την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας. 
Παρακολουθήσαμε δύο χορογραφίες Σύγχρονου χορού με μαθήτριες δύο γνωστών και καταξιωμένων σχολών, αναγνωρισμένων από το κράτος: της Σχολής Μπαλέτου -Χορού «Δέσποινα Γρηγοριάδου» με έδρα την Κηφισιά και της ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ με έδρα την Πετρούπολη. 


 

Η '' ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ '' ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ & ΧΟΡΟΥ - ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΚΚΑ συμμετείχε στις εκδηλώσεις με μία χορογραφία. Τα STATUES βασίστηκαν στην σχέση του χορευτή με το σώμα του και με τη φύση σε μια προσπάθεια να ζωντανέψουν το πνεύμα των  γλυπτών της μοναδικής γλυπτοθήκης του Διονύσου, που εκτίθενται εκεί και δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Η χορογραφία αποτελείται από δύο μέρη και στόχο είχε την ανάδειξη του αρχαίου πνεύματος μέσα από μεταμοντέρνες τεχνικές και φόρμες.

 


 

Όπως μας δήλωσε και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής, κος Σπύρος Βάκκας, «ο χορός είναι μια ευγενής καθ' όλα Τέχνη και μόνο ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ο μοναδικός τρόπος να προσεγγίσουμε αλλά και να λάβουμε όλα τα οφέλη του. Οπότε όσοι ασχολούνται με την μαγική αυτή Τέχνη οφείλουν να αφήσουν πρωτίστως την ψυχή τους να μιλήσει, να εκφραστεί, να κινηθεί μέσα από το σώμα που αποτελεί το κατ'εξοχήν εργαλείο της δουλειάς τους. Στόχος της Σχολής μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση των σπουδαστών μας , πάντα με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα''

 


 

Χόρεψαν οι μαθήτριες της Σχολής:
Αναστασία Σταυριανοπούλου, Χρύσα Σεγγούνα, Έλενα Γατοπούλου, Στεφανία Κυριακίδη, Άννα Λιόντου, Βίκυ Τζουβάνα, Ιωάννα Τσούρτη, Νίκη Λούκα, Σταματίνα Καλμούκη.
Χορογραφία: Ζωή Παπαδοπούλου, Σπύρος Βάκκας.
Ενδυματολογική επιμέλεια: Atelier de couture Argiro Antari

 


 

Μουσική με hang drum από τον Πέτρο Χατζηπέτρο και την Joanna Bebelaki που κάνει φωνητικά και παίζει drum armonico.
Solo (HandPan) Rafael Sotomayor.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σπύρος Βάκκας

Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ, λειτουργεί από το 1987, με έδρα την Πετρούπολη Αττικής και παράρτημα στον Ωρωπό.
Η Διευθύντρια της σχολής κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ, είναι απόφοιτη της σχολής ΜΟΡΙΑΝΩΦ, με δασκάλα την ΣΟΝΙΑ ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ, μια εκ των πρωτοπόρων του μπαλέτου στην Ελλάδα.
Στην σχολή, διδάσκεται κλασικό μπαλέτο με το σύστημα “VAGANOVA”, σύγχρονος και μοντέρνος χορός, μουσικοκινητική αγωγή και τζάζ.

 


 

Η χορογραφία σύγχρονου χορού, που ετοίμασε η καθηγήτρια της σχολής κα Μυρτώ Αργύρη, με τίτλο “MYSTERIOYS” και παρουσίασαν μαθήτριες της σχολής, για την παγκόσμια ημέρα ευεξίας, ήταν μια χορογραφία που σκοπό είχε να αναδείξει την μαγεία του χορού και της αέρινης κίνησης, την ελευθερία του σώματος και της σκέψης.
«Για μένα ο χορός είναι τρόπος ζωής, μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Χορεύοντας εκφράζω τα συναισθήματά μου, το πάθος για τη ζωή και την ελευθερία. Ο χορός είναι ευεργετικός τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή μας. Μέσα από εντατική άσκηση πλάθουμε ένα πολύ δυνατό μυϊκό σύστημα, οι κινήσεις μας γίνονται εύπλαστες και αέρινες. Τέλος ο χορός οξύνει την μυϊκή μνήμης μας, γιατί για να κάνουμε μία κίνηση θα πρέπει, πρώτα να την σκεφτούμε, να την οπτικοποιήσουμε και τέλος να την από-δώσουμε σωστά», μας τόνισε η χορογράφος Μυρτώ Αργύρη.

 


 

Η χορογραφία είναι σε μουσική διασκευή της Μισιρλού- WILLIAM JOSEPH & CAROLINE CAMPBEL και παρουσιάστηκε από τις μαθήτριες: Κασσελούρη Γεωργία, Παπαδοπούλου Στεφανία, Τασιούλα Ειρήνη,Τερζάκη Δήμητρα, 
Φωτοπούλου Χριστίνα, Χρονοπούλου Ελένη.

Ο χορός είναι τέχνη, είναι ζωή!!!!
 

Σχετικά Άρθρα