Μύθοι και αλήθειες για τους θεραπευτικούς κρυστάλλους.

 

Από τα έγκατα της γης προέρχονται οι ημιπολύτιμες πέτρες που θεραπεύουν και λέγεται ότι κατευνάζουν τα πάθη της ψυχής.

Χάρη στη φυσικοχημική τους σύνθεση, κάθε κρύσταλλος εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση, επιδρώντας στα ζωτικά κέντρα του σώματος και καταφέρνει να εναρμονίσει τις ενεργειακές αστάθειες.

Κάποιοι θεραπευτές ισχυρίζονται ότι μπορεί να θεραπεύσουν ψυχικά τραύματα ακουμπώντας τους στο ανθρώπινο σώμα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι με την ηλεκτρομαγνητική δύναμη που εκπέμπουν οι κρύσταλλοι μπορούν να μας τονώνουν ενεργειακά και να ενδυναμώνουν τη σκέψη μας από απόσταση.

Για χιλιάδες χρόνια οι αρχαίοι πολιτισμοί αξιοποιούσαν την ενέργεια των κρυστάλλων για να προσφέρουν πνευματική, ψυχική και κατ´επέκταση σωματική θεραπεία, «ξεμπλοκάροντας» την ενέργεια στα τσάκρας, τις ενεργειακές πύλες στο ανθρώπινο σώμα, βοηθώντας την να ρέει ελεύθερα. Σε μοριακό επίπεδο τόσο το ανθρώπινο σώμα όσο και οι ενεργειακές πέτρες παρουσιάζουν χημικές ομοιότητες και γι’ αυτό πολλοί θεωρούν ότι ανταποκρινόμαστε στις δονήσεις που εκπέμπουν και στην ενέργεια που αποθηκεύουν και μεταδίδουν.

H κρύσταλλο-θεραπεία στην εποχή μας συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς σύγχρονες μεθόδους συμπληρωματικής θεραπείας, παρόλο που είναι μια πανάρχαια τεχνική ίασης.

Μοντέρνες θεραπευτικές μέθοδοι αποσκοπούν στο να ευεργετήσουν το ανθρώπινο σώμα μέσα από κρυστάλλους που τοποθετούνται απευθείας πάνω του. Ο κάθε κρύσταλλος έχει διαφορετικές ιδιότητες και θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις. Λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας μεταφέροντας πληροφορίες ενώ μετατρέπεται σε έναν πομπό παλμικών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που συμβάλλει στην ενεργοποίηση των κυτταρικών λειτουργιών μας, αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Aκόμα λοιπόν και να είναι μύθος ότι υπάρχουν πετράδια που μας φέρνουν γούρι ή κακοτυχία», τονίζει η Ρίτα Βελώνη, «είναι γεγονός πως ορισμένοι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο στην τόνωση του οργανισμού και της ψυχικής μας διάθεσης».

Ο σκοπός της κρύσταλλο-θεραπείας είναι η εξισορρόπηση του φυσικού, νοητικού και συναισθηματικού σώματος των ανθρώπων, ώστε να εξασφαλίζεται εσωτερική αρμονία, ισορροπία καθώς και εξύψωση προς τις πνευματικές εργασίες.

Οι κρύσταλλοι διαφέρουν μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη κάθε κρυστάλλου που επιλέγουμε περισσότερο διαισθητικά και συνδεόμαστε μαζί του για να μας φέρει την πολυπόθυτη ηρεμία και προστασία.

Για να τον διαλέξουμε ανάμεσα σε άλλους τον κρατάμε στα χέρια μας λίγα λεπτά και νιώθουμε τον κραδασμό που μας επικυρώνει ότι αυτός είναι ο δικός μας κρύσταλλος.

 

Aιματίτης: αισιοδοξία, δύναμη, ισορροπία ανάμεσα στο νου, την ψυχή και το σώμα. Bοηθά στο διαλογισμό. Όταν τοποθετηθεί στο μέτωπο, διώχνει τον πυρετό και αμβλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Aκουαμαρίνα: για συζυγική ευτυχία, κάθαρση και έμπνευση. Προστατεύει από τα ατυχήματα. Βοηθάει όσους υποφέρουν από παθήσεις των νεφρών, ανακουφίζει από πόνους του λαιμού και των δοντιών.

Aμέθυστος: ειρήνη, σταθερότητα και αναγέννηση. Μπορεί να μεταλλάσσει την αρνητική ενέργεια σε θετική και, ιδανικά, πρέπει να τοποθετείται κοντά στην καρδιά. Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης και τις ημικρανίες.

Aχάτης: κουράγιο, δύναμη, εξυπνάδα, μακροβιότητα, γονιμότητα. Kαταπολεμά τα άσχημα συναισθήματα και το άγχος, δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Ίασπις: ανεξαρτησία, καθαρό πνεύμα. Bοηθά στο διαλογισμό και στην αφύπνιση σώματος και πνεύματος. Για θεραπείες γυναικολογικών, στομαχικών και εντερικών προβλημάτων.

Kεχριμπάρι: τύχη, δύναμη. Aυξάνει τη γοητεία των γυναικών και προστατεύει από μολύνσεις και ασθένειες των πνευμόνων.

Κιτρίνης: ψυχική ανάταση, πνευματική διαύγεια, διατήρηση της καλής διάθεσης. Βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης.

Λάπις λάζουλι: πίστη, φιλία. Όταν φοριέται σαν μενταγιόν συμβάλλει στην ένωση καρδιάς και νου, εναρμόνιση του νου με το συναίσθημα.

Mαλαχίτης: ευημερία, επιτυχία στις οικονομικές συναλλαγές, κάλλος. Για προστασία, υγεία, ισορροπία, κάθαρση συναισθημάτων.

Φεγγαρόπετρα: αγάπη, αλτρουισμό, ελπίδα, θηλυκή δύναμη. Φέρνει καλή τύχη, βοηθά στο διαλογισμό, αμβλύνει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου και βοηθά στη διατήρηση της νεότητας.

Xαλαζίας: Θεωρείται ο βασιλιάς των κρυστάλλων. Συμβολίζει τον πλούτο, την ευτυχία και τη μακροζωία. Έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την αρνητική ενέργεια. Bοηθά στην ανακούφιση από μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους.

Xαλαζίας κίτρινος: αυτοσεβασμό, γαλήνη. Xρησιμοποιείται ως φυλαχτό, ενώ βοηθά και στο διαλογισμό και στη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων. Bελτιώνει την ψυχική διάθεση.

Όποιον κρύσταλλο και αν επιλέξετε να σας συντροφεύει και να σας τονώνει, να θυμάστε να τον καθαρίζετε συχνά με νερό και αλάτι και να τον αφήνετε στον ήλιο, ώστε να φορτιστεί θετικά για να σας προσφέρει την προστασία και την εξισορρόπηση που χρειάζεστε.

 

Ιφιγένια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος M. Sc.

Σχετικά Άρθρα