Στα μαθήματα του Αθανάσιου Αλεξόπουλου οι πολεμικές τέχνες εναλλάσσονται με τη φιλοσοφία των σαμάνων του Μεξικού και οι διάφορες τεχνικές Chen Tai Chi, Shaolin Kung Fu, Qi-Gong οδηγούν τους μαθητές σε μια πηγή ασυνήθιστης φυσικής και πνευματικής πληρότητας.
Οι διαδρομές που ακολουθεί με τους μαθητές του συνδυάζουν διδασκαλίες από την Ινδία, το Νεπάλ, το Θιβέτ, τη νότια Κίνα και την κεντρική Αμερική, μοιράζοντας μαζί τους μια σειρά ασκήσεων που ενεργοποιούν την εσωτερική δύναμη και καλλιεργούν σιωπηλά την ανάπτυξη της θέλησης χωρίς μορφή βίας, βοηθούν στη διατήρηση της αταραξίας του νου και της γαλήνιας εγρήγορσης και ευαισθητοποιούν τη σύλληψη και ερμηνεία των χαμένων αισθητηριακών δεδομένων.
Το Τάι Τσι σημαίνει ανώτατη ενέργεια και μας φέρνει σε επαφή με το κέντρο μας. Είναι πολεμική τέχνη σε αργή κίνηση, ανακατανέμει την αχρησιμοποιήτη ενέργεια και χαρίζει ευεξία και εγρήγορση ενώ μας συνδέει με την καθαρή επίγνωση.
Ο δρόμος της εξέλιξης περνάει μέσα από μονοπάτια διαύγειας όπου καθαρίζεται η ενέργεια και εξισσορροπείται στο σώμα μας το συναίσθημα και ο νους. Δύσβατος και κακοτράχαλος είναι ο δρόμος αυτός, αλλά βρίσκουμε με τη δύναμη της θέλησης και της πρόθεσης τα μαγικά περάσματα για να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι από όπου θα περάσει το ποτάμι της αλλαγής.
H διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς διερευνούμε την ανθρώπινη συνείδηση και τις σχέσεις μεταξύ σώματος-νου. Ο στόχος είναι ιερός, να έρθουμε σε επαφή με την καθαρή επίγνωση που είναι η πηγή της δόνησης, η δύναμη, ο μηχανισμός που μας κινητοποεί και μας ολοκληρώνει, επιτρέποντας να πάμε στην αυτοπραγμάτωση, στη θεώρηση της ολότητάς μας.
Θέλει βαθιά γνώση και τόλμη για να οδηγηθούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Η αναζήτηση του ανώτερου εαυτού αντέχει την απώλεια και τον πόνο και πάει πέρα από το φαίνεσθαι στο είναι!
Άρθρο της δημοσιογράφου-επικοινωνιολόγου, M.Sc, Ιφιγένειας Τσαντίλη.
Πηγή: politisonline.com
Η άσκηση στο κρύο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο οργανισμός πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να παραγάγει όσο...