Λόγια του Osho πάνω στο tantra

Η Τάντρα είναι η επιστήμη της μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές.

 

Αν δεν μπορείς να βρεις την αδελφή ψυχή, μπορείς να τη δημιουργήσεις. Να βρεις την αδελφή ψυχή σημαίνει να βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο και τα επτά σου κέντρα συναντιούνται με φυσικό τρόπο. Σπάνιο έως αδύνατο. Όταν συμβαίνει, είναι εξαιρετικά όμορφο. Είναι όμως σαν την αστραπή... Η αστραπή είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά δεν είναι αξιόπιστο.

 

Η Τάντρα είναι μια επιστημονική προσέγγιση. Η Τάντρα είναι αλχημεία΄ μπορεί να μεταμορφώσει τα κέντρα σου, μπορεί να μεταμορφώσει τα άλλα κέντρα, μπορεί να δημιουργήσει ένα ρυθμό και μια αρμονία ανάμεσα σε σένα και την αγαπημένη σου. Αυτή την ομορφιά έχει η Τάντρα. Είναι σαν να φέρνεις τον ηλεκτρισμό στο σπίτι σου. Μπορείς τότε να ανοίγεις και να κλείνεις το ρεύμα όποτε θέλεις. Και μπορείς να το χρησιμοποιείς με χίλιους τρόπους΄ μπορεί να δροσίζει το δωμάτιό σου, μπορεί να θερμαίνει το δωμάτιό σου. Τότε πρόκειται για ένα θαύμα.
 
Αυτά τα επτά κέντρα μέσα σου δεν είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα του σωματικού σου ηλεκτρισμού. Όταν λοιπόν μιλάω για την αστραπή, μην το σκέφτεσαι μόνο ως ένα σύμβολο, σκέψου το κυριολεκτικά.

 

Μέσα στο σώμα σου υπάρχει ένα λεπτό ρεύμα ηλεκτρισμού, πολύ λεπτό. Όσο όμως πιο λεπτό είναι, τόσο πιο βαθιά πηγαίνει. Δεν είναι πολύ ορατό. Οι επιστήμονες λένε ότι όλος ο ηλεκτρισμός που βρίσκεται μέσα στο σώμα σου, αν τον βάλεις μαζί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανάψει μια λυχνία πέντε κηρίων. Δεν είναι πολύ. Ποσοτικά δεν είναι πολύ, ποσοτικά το άτομο της ύλης δεν είναι πολύ, ποιοτικά όμως... Αν εκραγεί, έχει μέσα του τεράστια ενέργεια.

 

Εκείνα τα επτά κέντρα, εκείνα τα επτά τσάκρα για τα οποία μιλούν ανά τους αιώνες η Γιόγκα και η Τάντρα, δεν είναι παρά επτά κόμβοι στο ηλεκτρικό ρεύμα του σώματός σου. Μπορείς να τα αλλάξεις΄ μπορείς να τα αναδιευθετήσεις. Μπορούν να λάβουν νέο σχήμα, μορφή. Δυο εραστές μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέτοιο βάθος που να αρχίσουν να συναντιούνται τα επτά τους κέντρα.

 

Η Τάντρα είναι η επιστήμη της μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές. Και αυτό είναι το μεγαλείο της Τάντρα. Μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη τη γη΄ μπορεί να μεταμορφώσει κάθε ένα ζευγάρι σε αδελφές ψυχές.

 

Σχετικά Άρθρα