Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές & ευκαιρία για αλλαγές

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις για λίγο, να χαλαρώσεις και να αφήσεις τον εαυτό σου να είναι αυτό που πραγματικά είναι. Πολύ συχνά, παγιδευόμαστε στη φασαρία της καθημερινής μας ζωής που ξεχνάμε να συνδεθούμε με τον εαυτό μας σε προσωπικό επίπεδο.

Αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε την τελευταία φορά που ήσασταν πραγματικά μόνος με τον εαυτό σας, χωρίς να εκτελείτε καθήκοντα, να εργάζεστε ή να τσεκάρετε την τεράστια λίστα με τις εκκρεμότητες.  

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, κι εσείς το έχετε περάσει αυτό το στάδιο.

Με την έλευση του καλοκαιριού, πιθανότατα θα κάνετε κάποια στιγμή διακοπές και είναι και καλή ευκαιρία να βρεθείτε με τον εαυτό σας.

Μόλις φτάσει η ημέρα αναχώρησης μπορείτε να αρχίσετε να χαλαρώνετε και να διασκεδάζετε.

 

 

Το να είσαι σε διακοπές είναι υπέροχο για πολλούς λόγους. Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινή σας ζωή, να διασκεδάσετε και, αν πηγαίνετε σε ηλιόλουστο μέρος, είναι μια ευκαιρία να πάρετε  καθημερινές δόσεις βιταμίνης D

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε τις αρνητικές σας συνήθειες, τις αναστολές ή τις ανασφάλειές σας. Το καλό με τις διακοπές είναι ότι μπορείτε  να είστε ο εαυτός σας χωρίς κριτική ή αναστολές. Και στη διαδρομή θα σας αποκαλυφθούν πολλά για το ποιοί είστε και τι θέλετε από τη ζωή σας. 

 

 

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας και να τις δείτε ως ένα τρόπο να ξεκινήσετε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις χρήσιμες και διασκεδαστικές συμβουλές:

 

* Κρατήστε ημερολόγιο

 

Το να γράφετε τις σκέψεις σας στις διακοπές θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε νέες ιδέες και να κάνετε όνειρα σε μια απόλυτα χαλαρή ψυχική κατάσταση.

Το μυαλό σας μπορεί να περιπλανηθεί σε νέες περιοχές του εγκεφάλου για να ανακαλύψει νέα συναισθήματα και φιλοδοξίες.

 

* Διαλογιστείτε

 Όταν είστε σε διακοπές, μπορείτε να βρίσκετε λίγα λεπτά καθημερινά για τον εαυτό σας πιο εύκολα.

Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να καθίσετε σε ένα άνετο μέρος, να αποκοπείτε από τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας για λίγο και να συνδεθείτε με τον εαυτό σας. 

 

* Γελάστε με τον εαυτό σας

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να ελευθερωθείτε και να νιώσετε σαν παιδιά.

Εάν αισθάνεστε αστείοι και ανόητοι κάνοντας ασυνήθιστα πράγματα, είναι ευκαιρία να γελάσετε και να το απολαύσετε.

 

* Αφιερώστε χρόνο στην αγάπη, όχι στην κριτική

Όσο δύσκολο και αν είναι να το παραδεχτούμε, όλοι κρίνουμε ο ένας τον άλλον μερικές φορές. Χρησιμοποιήστε τις διακοπές ως ευκαιρία να δείτε συνειδητά την ομορφιά σε όλους και σε όλα.

 

* Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Οι διακοπές δεν είναι εποχή για αυτοσυγκράτηση, είναι η ώρα να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας. Αν φοβάστε τα ύψη, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε να πετάξετε με παρά πέντε, αυτή είναι η μεγάλη σας ευκαιρία να αφεθείτε και να το κάνετε.

 

 

Οι διακοπές είναι η ιδανική στιγμή για να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς και να συνδεθείτε με τον εαυτό σας σε βαθύτερο επίπεδο. Και το καλύτερο είναι, ότι μπορείτε να διασκεδάσετε ενώ το κάνετε! Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Θα ωριμάσετε ψυχικά και θα βελτιώσετε την σχέση με τον εαυτό σας.

Είστε ανθρώπινοι, που σημαίνει ότι είστε μοναδικοί και έχετε τη δική σας ιστορία να γράψετε. Έχετε σκέψεις, όνειρα και φόβους και κάθε πλευρά σας πρέπει να εξερευνηθεί σε βάθος. Ένα ταξίδι είναι η ιδανική στιγμή για να γράψετε ή να ξαναγράψετε την προσωπική σας ιστορία και να αφήσετε τον αληθινό σας εαυτό να λάμψει!

 

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

https://ifigenia-tsantili.gr

 

Πηγή: wellnesstoday.com

 

Σχετικά Άρθρα