Ηχοθεραπεία και Σπειροειδής κίνηση, δρόμος προς την σωματική και ψυχική ανέλιξη

Η σπειροειδής κίνηση έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, προσφέροντας στον άνθρωπο θετική ενέργεια. Βιωματική εμπειρία που περιλαμβάνει ηχοθεραπεία και χοροθεραπεία σε συνδυασμό με Tai Tci Chuan τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού για να βιώσουμε τη φιλοσοφία του Yin Yang και τη θεωρία των αλλαγών, είναι η Spiral of positive Energy/Σπείρα της Θετικής Ενέργειας που οδηγεί σε σωματική και ψυχική ανέλιξη που μας απελευθερώνει.

 

 

Η σωματική και ψυχική ανέλιξη επιτυγχάνεται με το συνδυασμό κίνησης και ηχοθεραπείας, που ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασίζεται στην επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία, κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την δυσαρμονία και ίσως την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Οι λέξεις παράγουν δόνηση, οι ήχοι παράγουν δόνηση, η κίνηση παράγει δόνηση. Ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον εσωτερικό εαυτό με όχημα την αναπνοή και πλοηγό την αρχαία δόνηση των κρουστών. Θα βαδίσουμε προς την ανέλιξη, με την βοήθεια των ήχων θιβετιανών ηχογαβάθων και του gong , που συνδέεται με το ιερό παλλάδιο του 3.200 π.Χ. και αποτελούσε σύμβολο προστασίας και ευτυχίας.

Οι ήχοι των Θιβετάνικων κυμβάλων και Gong έχουν αποδεδειγμένα θεραπευτικές ικανότητες. Οι δονήσεις και οι παλμοί τους μας βοηθούν να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από εντάσεις και στρες, γιατί φτάνουν μέχρι και το κυτταρικό επίπεδο. Μας φέρνουν σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης στα κύματα άλφα και θήτα.

Η εμπειρία της ηχοθεραπείας είναι διαφορετική για τον καθένα μας κάθε φορά και προσφέρει ξεχωριστά βιώματα.

 

 

Ο ήχος είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την ανθρώπινη υπόσταση που λειτουργεί κατ’ ευθείαν στη ψυχή προσφέροντας βαθειά θεραπεία χωρίς εμπλοκή νοητική. Συμπράξαμε με την Kathy Kizito και στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco και βιώσαμε μαζί με ερευνητές χορού από όλο τον κόσμο την συγκέντρωση της ενέργειας και την ευθυγράμμισή της, μέσω της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας. Επίσης η Κάθυ Κιζίτο, έχει συμμετάσχει 3 φορές στο παρελθόν στο σχηματισμό της Καινοτόμου Spiral of Positive Energy σε φεστιβάλ ψυχολογίας, στη Τεχνόπολη στο Γκάζι και στην ΔΟΥ Ά Αθηνών, για να ενισχύσει την θεραπευτική δύναμη της Spiral of Positive Energy. Συμπράττουμε για μια ακόμα φορά στα Body in Balance Weekends για να φέρουμε σε επαφή τον ήχο και την κίνηση που μας θεραπεύει, μας εξελίσσει και μας απελευθερώνει. Μετά από 8 φεστιβάλ ψυχολογίας στην Αθήνα και 2 στην Κρήτη, όπου παρουσιάστηκε από το 2013 ως καινοτόμος βιωματική εμπειρία, θα έρθει και στη Βραυρώνα.

 

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με την αχρησιμοποίητη δύναμή μας και να διευκολύνουμε την είσοδό μας σε μια σφαίρα αγνής αντίληψης. Εκεί απελευθερώνεται η προθεσή μας για την γνωριμία με την αυθεντικότητά μας. Οι Ολμέκοι πρώτοι παρατήρησαν 2000 χρόνια π.Χ. ότι όταν βρίσκονταν σε κατάσταση αυξημένης συνείδησης, το σώμα κινείται ακούσια με αρμονικό τρόπο και ότι αυτές οι κινήσεις προέρχονταν από μια ασυνήθιστη φυσική και πνευματική πληρότητα. Σχηματίζοντας τη Spiral of Positive Energy επανακτούμε χαμένα αισθητηριακά δεδομένα ενώ συντονιζόμαστε με τη ροή που μας επαναφέρει σε μια υψηλή αίσθηση αυτοαντίληψης και κατακτάμε στο μέγιστο βαθμό την επίγνωσή μας.

Βιώνουμε την ολότητα, εναρμονιζόμαστε με γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος και νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση.

 

 

Ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής του περασμένου αιώνα Καρλ Γιούνγκ λέει ότι υπάρχει πιθανότητα επαφής με το συλλογικό ασυνείδητο, εκεί καταργούνται όλα τα εμπόδια της γήινης υλικής υπόστασης και βιώνουμε την εμπειρία της ύπαρξης. «Η εκστατική εμπειρία καταργεί στο βαθμό της έντασης και της επιτυχίας της, τα νευρωτικά διαχωρίσματα και ενοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις σε όλα τους τα επίπεδα».

Απελευθερώνουμε τον θυμό, τη θλίψη, την απόγνωση, τη μεμψιμοιρία, το αίσθημα αδικίας, τα αρνητικά σενάρια, την απόγνωση, και την καταπιεσμένη οργή που είναι η αιτία όλων των ψυχικών εντάσεων, μέσω της κίνησης στη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας.

 

 

Αφήνουμε σωματικές και ψυχικές εντάσεις και χαλαρώνουμε από το άγχος που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες. Με την κίνηση εκφράζουμε συναισθήματα και ερχόμαστε σε επαφή με άλλους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Ο χορός και η κίνηση γενικότερα στην πιο απλή και δημιουργική της μορφή συντελεί στην απελευθέρωση του εαυτού και την ένωση με την πρωτόγονη πηγή ζωής και αφθονίας.

Η Spiral of Positive Energy λειτουργεί ως θεραπευτικό εργαλείο, κάτι που αποδείχθηκε στο παρελθόν με απτά και άμεσα αποτελέσματα στον ψυχισμό.

 

 

Είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπειροειδούς καμπύλης, την οποία μελέτησε ο Αρχιμήδης και περιέγραψε στο έργο του «Περί ελίκων», την θεωρία του Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation), την Ασκητική του Καζαντζάκη και την στροβιλιζόμενη κίνηση, με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο. Ο άνθρωπος που συμμετέχει στο ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο βιώνει την ολότητα.

Η σπειροειδής κίνηση βοηθάει απόλυτα στην εξισορρόπηση του σώματος, πνεύματος και ψυχής, το τρισυπόστατο του ανθρώπου κατά τον Πλούταρχο. 

Επίσης προβάλλει αρχαίες ιδέες και φιλοσοφικές τάσεις και δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον όπου μπορούμε να αναπτυχθούμε αρμονικά μέσω της συνύπαρξης σε ανώτερες ενεργειακές συχνότητες που μας θεραπεύουν. Η κίνηση ενεργοποιεί τη θετική σκέψη και προετοιμάζει το νου να δημιουργήσει και άλλες θετικές ορμονικές εκκρίσεις, οι οποίες είναι θεραπευτικές και φέρνουν ζωτική ενέργεια στο χώρο και στον εσωτερικό μας κόσμο γαλήνη.

 

 

 

Στη βιωματική αυτή εμπειρία που διαπιστωμένα οδηγεί στην ανέλιξη συνεργάζονται η ηχοθεραπεύτρια Κάθυ Κιζίτο και η εισηγήτρια της καινοτόμου χοροθεραπευτικής πρότασης Ιφιγένεια Τσαντίλη.

 

 

Ελάτε να απελευθερώσουμε τη ψυχή μας, να βιώσουμε την αλλαγή στο σώμα και την ψυχή και να χαρούμε την συνύπαρξή μας με άλλους σε κοινωνικό επίπεδο αλληλεγγύης και βελτίωσης.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 θα βαδίσουμε προς την ανέλιξη, με την βοήθεια των ήχων της ηχογαβάθας και του gong (κεραύνιον ηχείον).

Συμπράττουμε για μια ακόμα φορά για να φέρουμε σε επαφή τον ήχο και την κίνηση που μας θεραπεύουν, εξελίσσουν, απελευθερώνουν.

 

Η Σπείρα είναι μια χοροθεραπευτική μέθοδος που συνδυάζει και άλλες μορφές θεραπείας μέσω τέχνης και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε μεγάλες και μικρότερες ομάδες. 

Είστε όλοι προσκεκλημένοι να λάβετε μέρος σε αυτή την εμπνευσμένη χοροθεραπευτική και ηχοθεραπευτική μέθοδο που βοηθάει στην εξέλιξή μας μέσα στην περιστροφή του χρόνου και του χώρου.

Ελάτε να ανταλλάξουμε φωτεινή ενέργεια για να ανελιχθούμε.
 

www.spiral-of-positive-energy.com

Σχετικά Άρθρα