Η θεραπευτική εμπειρία του Τώρα

μικρά πράγματα που αν τα αλλάξουμε θα μας κανουν να αισθανθούμε υπέροχα, θα μας δώσουν μια ανάσα.

Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες. Για να νιώσουμε χαρά στην καθημερινότητά μας δεν χρειάζεται να μας συμβεί κάτι μοναδικό, κάτι που θα μας απογειώσει, ένα θαύμα για παράδειγμα!
Ας συγκεντρωθούμε σε μικρά πράγματα που αν τα αλλάξουμε θα μας κανουν να αισθανθούμε υπέροχα, θα μας δώσουν μια ανάσα.
 
1.Μην αφήνεις την μετριότητα να σε πηγαίνει κάτω. Εξηγούμαι. Οταν κάτι δεν γίνεται να το φτιάξεις, μην προσπαθείς , μην σπας το στομάχι σου και την ψυχή σου. Αστο να πάει. Δοκίμασε να πάεις μια απόσταση για να το δεις πιο ξεκάθαρα και να δοκιμάσεις κάτι καινουργιο. Κάτι  που θα σε κάνει να σηκώνεσαι με φόρα από το κρεβάτι  για να το ζήσεις. Μην συμβιβάζεσαι. Αλλαξε το!
 
2. Απομάκρυνε αρνητικές σκέψεις. Μακριά από οτι δηλητηριάζει την ψυχή. ΟΙ κακές σκέψεις φεύγουν οταν ανοιξεις διάπλατα τα παραθυρα της ψυχής σου να μπει λίγο φως. Ως γνωστό  το φως απομακρύνει το σκοτάδι και η χαρά ρέει αβίαστα όταν αλλάζουν οι σκέψεις από αρνητικές  σε θετικές. Ασχολήσου με θετική ψυχολογία και η χαρά, αγάπη, ευδαιμονία και αφθονία θα έρουν στην ζωή σου. Εγγυημένα.
 
3. Μακριά από τους ψυχικά ανάπηρους. Μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε ψυχικά μαρτύρια. Απομακρύνσου από αρνητικούς ανθρώπους που σε ταλαιπωρούν γιατί δεν έχουν να δώσουν παρά μόνο την αυστηρή κριτική τους. Δεν τους χρειάζεσαι. Σεβάσου τον εσωτερικό σου χώρο και μην αφήνεις κανένα να εισβάλλει χωρίς να σε σέβεται. Πρώτα εσύ θα σεβαστείς τον εαυτό σου για να το κάνουν και οι άλλοι. Απλά πράγματα.
 
4.Δράσε. Η καλύτερη στιγμή να δείξεις αποφασιστικότητα είναι τώρα. Μην το σκέφτεσαι διαρκώς και το αναβάλεις. Κάνε ένα βήμα μπροστά, μην τρομάζεις και θα αποζημιωθείς. Αλλιως δεν ωριμάζεις ποτέ, μένεις στάσιμος. Μετακινήσου για να έχεις άλλα αποτελέσματα.
 
5. Αποφάσισε να διώξεις παλιά λάθη και απογοητεύσεις. Οτι έγινε στο παρελθόν αποχαιρέτισε το. Κάνε συγχώρεση και απομακρύνσου. Μην το κουβαλάς σαν βάρος στην ψυχή σου. Πάρε επιτέλους απόφαση να ζήσεις όμορφα σε μια νέα πραγματικότητα. Η απόφαση θα σε ανακουφίσει. Καθαρίζεις την ψυχή σου από θυμό, ντροπή και  απογοήτευση και γυρίζεις σελίδα τώρα.
 
Συγκεντρώσου στο ευτυχισμένο τώρα, γιατί μόνο αυτό έχεις και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου να ερθεις σε επαφή μαζί του. Ο Βούδας είπε «Μην στέκεστε στο παρελθόν. Μην ονειρεύεστε το μέλλον. Συγκεντρώστε τη σκέψη σας στο τώρα.»
 
Ξαναδιάβασε το βιβλίο του Eckhart Tolle: Η δύναμη του Τώρα και πάρε πίσω τη δύναμη σου.
 
Καλό φθινόπωρο!!!!
 
Ιφιγένεια Τσαντίλη
Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.ifigenia-tsantili.gr/

Σχετικά Άρθρα