Η Αναστασία Windsurfer σηκώνει το πανί της για το ρεκόρ Guinness

Μια σπουδαία γυναίκα και δεινή αθλήτρια, η Αναστασία Γερολυμάτου, θα επιχειρήσει έναν άθλο στις 24 Αυγούστου 2019 με windsurf. Θα κάνει τον διάπλου Κεφαλονιάς-Κυλλήνης, μια απόσταση 18 ν.μιλίων στα 81 της χρόνια! 

Στόχος της είναι να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης που θα διανύσει. «Πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το θέλεις πολύ», τόνισε με ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης που την διακρίνει. 

 

Γνωρίζοντάς την καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη γυναίκα, αφού οι δυσκολίες της ζωής δεν την πτοούν, αντίθετα την ενδυναμώνουν. Ένα πλατύ χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στα χείλη της όταν μιλά για τη θάλασσα, τους θησαυρούς της, τα πλάσματα που την κατοικούν, τον ήλιο και φυσικά το αγαπημένο της άθλημα το windsurf. Νιώθει απέραντη ελευθερία πάνω στη σανίδα. Αγαπά με πάθος την θάλασσα και τη ζωή. Τα μάτια της βγάζουν σπίθες όταν αναφέρεται στο όνειρό της που θα γίνει σύντομα πραγματικότητα και το συνδυάζει με την επιστροφή του Οδυσσέα στα πάτρια εδάφη.

​​​​​​

 

Μητέρα δυο παιδιών ξεκίνησε το άθλημα πριν από 40 χρόνια και παρά τις οικογενειακές υποχρεώσεις της βγαίνει στα ανοιχτά, αψηφώντας τον καιρό και αθλείται καθημερινά μέχρι σήμερα. Η κοινωνικότητα και η αγάπη της για τον συνάνθρωπο και τον τόπο της είναι αξιοσημείωτες, γιατί όποιος βρεθεί στη θάλασσα μαζί της στο νησί, γίνεται μαθητής της.

 

 

Σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, μας τόνισε ότι προκειμένου να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα τόλμης και αποφαστικότητας, θα αψηφίσει τους κινδύνους και θα σερφάρει στο Ιόνιο πέλαγος για να το αναδείξει σε παγκόσμια κλίμακα!

Η Αναστασία Γερολυμάτου έχει προταθεί για δύο βραβεία Guinness.

'Εβγαλε ταυτότητα αθλητή στα 81 της χρόνια για να κάνει τον Διάπλου. Της έκαναν και εξετάσεις, καρδιογράφημα, αιματολογικές και είδαν ότι χαίρει άκρας υγείας. Οι αντοχές και η οξύνειά της είναι μοναδικές αφού χρειάζεται να πάρει γρήγορες αποφάσεις όταν αντιμετωπίζει τα κύματα ή τις φώκιες, τα δελφίνια ακόμα και τους καρχαρίες.

 

 

«Όταν είδα ένα πτερύγιο να με πλησιάζει κάποτε, θυμήθηκα τον Κουστώ που είχε πει στο ντοκυμαντέρ του ότι οι καραχαρίες δεν βλέπουν τόσο καλά όσο ακούνε, οπότε κατέβασα το πανί για να μην κάνει θόρυβο το windsurf, ώστε να με προσπεράσει ο καρχαρίας. Και τα κατάφερα».

 

 

 

Την ρωτήσαμε πώς νιώθει που την γνωρίζουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και εμφανίζεται στα δελτία ειδήσεων και είπε γελώντας: «Είναι πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό όλο αυτό, αλλά δεν θα τρελαθώ κιόλας. Συνεχίζω να ζυμώνω το ψωμί μου, να πίνω ένα κρασάκι με τους φίλους μου και να φροντίζω τον κήπο μου και τα ζωάκια μου που αγαπώ, όπως πάντα»! Ζει την ζωή της με κέφι και όρεξη και διαδίδει τα οφέλη της άσκησης σε κάθε ηλικία. Είναι φαινόμενο!

Η Αναστασία είναι παράδειγμα για όλους, μικρούς και μεγάλους, γιατί πιστεύει ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το θέλεις πολύ.
«Θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα να κάνουμε πράγματα, όχι μόνο windsurf, αλλά και ποδήλατο, περπάτημα, να φροντίζουμε τους κήπους μας, τα λουλούδια μας. Να αγαπάμε τη φύση, τους συνανθρώπους μας. Εγώ γι ´ αυτό σε τέτοια ηλικία κάνω αυτό το εγχείρημα».

 

Όμως, τελικά, η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός, όπως όλοι λένε γνωρίζοντάς την από κοντά. Στην ομάδα του Διάπλου της είναι ο Γιάννης Σκουρογιάννης και η Αιμιλία Λυμπεροπούλου που εμπνέονται από την μεγάλη κυρία του windsurf που βγαίνει στη θάλασσα με τις πέρλες να της στολίζουν το λαιμό, γιατί απλά «εκεί είναι το φυσικό τους περιβάλλον».

 

 

 

Ο Διάπλους Αναστασίας διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Διοργάνωση: ΑLAS PLAYFUL MEDIA μη κερδοσκοπική Πολιτισμού και Νέας Τεχνολογίας. Project Manager Γιάννης Σκουρογιάννης.

 

Το κανάλι Body in Balance που εκπέμπει αποκλειστικά στην Cosmote Tv, θα είναι κοντά της για να προωθήσει το εγχείρημά της, ως Χορηγός επικοινωνίας. 

https://m.youtube.com/watch?v=Q_ik7WsHEz0

 

Δείτε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Body in Balance Gr.

https://m.youtube.com/watch?v=U087jXGFe-Q

 

Καλή επιτυχία Αναστασία Windsurfer! 

 

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος M.Sc

ifigenia-tsantili.gr

 

Σχετικά Άρθρα