Χριστούγεννα ήρθανε και πάλι

«Χριστούγεννα ήρθανε και πάλι
Και οι άγγελοι κατέβηκαν στη γη
Να μας χαρίσουνε αγάπη
Ουράνιο φως νάχει η ζωή».

Ευχές γιορτινές για τις άγιες ημέρες, που πλημμυρίζουν με το φως της γέννησης του Χριστού. Οι στίχοι αυτοί μας υπενθυμίζουν το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη, για να έχουμε αγγελική προστασία στην καθημερινότητά μας και ουράνιο φως.

 

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια ευλογημένη γιορτή για όλη την ανθρωπότητα και μια ευκαιρία να νιώσουμε αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, να χαρίσουμε ελπίδα σε αυτούς που δεν έχουν. Έρχονται Χριστούγεννα για όλους και ιδίως για αυτούς που τα βιώνουν με σκληρό τρόπο, στο περιθώριο της ζωής, κάποιοι ακόμα και στο δρόμο. Ας είμαστε επιεικείς και αλληλέγγυοι. Στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης είναι μια καλή ευκαιρία να τους προσφέρουμε λίγο από το χρόνο μας και ένα χαμόγελο, που τόσο το έχουν ανάγκη. 

 

 

Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα.

Κι όμως ενώ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, λίγοι θυμούνται να προσφέρουν από το υστέρημά τους στον πλησίον.
Η Διεθνής Ημέρα καθιερώθηκε για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2002 και στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων. Ας είμαστε κοντά σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς, αυτές τις γιορτινές μέρες.

«Να λάμπει τ´ άστρο στη ματιά μας
Και να οδηγεί τα βήματά μας
Προς το καλό και τη χαρά
Να ψέλνουμε όλοι το Ωσαννά»!

 

Κείμενο, ποίημα, φωτογραφίες: Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.ifigenia-tsantili.gr

 

Χρόνια μας πολλά με υγεία. Ευχές από το κανάλι Body in Balance Greece !!!

Σχετικά Άρθρα