Εμείς οι Γυναίκες

Εμείς οι γυναίκες ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιά είναι πιο όμορφη, ποιά έχει την καλύτερη δουλειά, τις καλύτερες σπουδές, το καλύτερο σπίτι, τα πιο πετυχημένα παιδιά, τον πιο δυναμικό άνδρα.

Εμείς οι γυναίκες φοβόμαστε η μία την άλλη μην μας πάρει τον άντρα, μην κερδίσει την δουλειά μας, μην είναι πιο νέα από μας, μην τα καταφέρνει καλύτερα.

Εμείς οι γυναίκες δίνουμε όλη μας τη ζωή, στα παιδιά μας, στον άντρα μας, στον εραστή μας, στους γονείς μας, στη δουλειά μας.

Εμείς οι γυναίκες δεν φροντίζουμε όσο πρέπει τον εαυτό μας, δεν στρεφόμαστε να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας, να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας, να ανακαλύψουμε τα ενδιαφέροντά μας, να αναγνωρίσουμε την αξία μας, να χαρούμε τις στιγμές μας στη ζωή, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, να βιώσουμε τον έρωτα, να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας, να σήκωσουμε το ανάστημά μας.

Εμείς οι γυναίκες χάνουμε την ουσία και γερνάμε με μνησικακία. Συχνά κάνουμε το θυμό παντιέρα και την γκρίνια σύμμαχό μας στο φόβο των γηρατειών και της απόλυτης απόρριψης.

Εμείς οι γυναίκες δεν κατορθώσαμε να αυτονομηθούμε, όπως νομίζουμε. Πιστέψαμε ότι με την ισότητα θα λύσουμε τα προβλήματα μας,ενώ τα μεγαλώσαμε. Δεχόμαστε bullying, σεξισμό και βία.

Εμείς οι γυναίκες αξίζουμε να αγαπιόμαστε, να μας θαυμάζουν, να αναγνωρίζουν την θηλυκότητα και την δύναμη μας. Πρώτα εμεις οι ίδιες πρέπει να το πιστέψουμε για να το ζήσουμε.

Και του χρόνου καλύτερα κορίτσια !!!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=1ZrkHlBUgE8&t=2s

 

Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που είναι πηγή ζωής!

 

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.ifigenia-tsantili.gr

Σχετικά Άρθρα