5 μυστικά για να ανανεωθείτε!

Η ανανέωση είναι ελκυστική ιδέα, χρησιμοποιείται από διαφημιστές για να προωθηθούν κρέμες ομορφιάς, βιταμίνες, δίαιτες και μηχανήματα γυμναστικής. Αλλά στην πραγματικότητα, η ύπαρξή σας εξαρτάται από κάθε κύτταρο στο σώμα σας, το οποίο γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια πώς να ανανεωθεί. Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα κύτταρα στο σώμα σας σήμερα, που ήταν εκεί όταν γεννηθήκατε. Ορισμένα είδη κυττάρων (δέρμα, επένδυση στομάχου και ερυθρά αιμοσφαίρια) ανανεώνονται πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτά τα γνωστά ιατρικά δεδομένα αποκαλύπτουν ένα κρυφό μυστικό, γιατί δεν είναι η φυσική ανανέωση το κλειδί. Φανταστείτε ένα σπίτι όπου τα τούβλα μετακινούνται διαρκώς αλλά το κτίριο στέκεται πάντα στη θέση του. Το περίγραμμά του παραμένει άθικτο ακόμη και όταν τα φυσικά αντικείμενα αλλάζουν συνεχώς.

Το περίγραμμα του σώματός σας παραμένει άθικτο χάρη στην αόρατη νοημοσύνη που υπάρχει σε κάθε κύτταρο.

Αντί να ψάχνετε στο DNA για την πηγή αυτής της νοημοσύνης - το DNA είναι ένα άλλο κομμάτι της φυσικής σας εικόνας - το μυστικό έγκειται στο πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τη νοημοσύνη του. Μπορείτε να ανανεώσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας συνειδητά τις ίδιες αρχές που διατηρούν το σώμα σας σε φυσική κατάσταση ανανέωσης.

 

 

Αυτές είναι οι αρχές:

 

  • Τα κύτταρα ζουν στο παρόν.
  • Τα κύτταρα συνεργάζονται μεταξύ τους.
  • Τα κύτταρα καταλαβαίνουν ότι το σύνολο είναι

μεγαλύτερο από τα μέρη και ζουν για το όλον.

  • Τα κύτταρα δεν φοβούνται τον θάνατο.
  • Τα κύτταρα δέχονται τη ζωή ως μια διαδικασία που

δεν τελειώνει ποτέ και δεν αντιστέκονται στη ροή.

Αυτές οι αρχές προέρχονται από την ίδια πηγή στην καθαρή συνειδητότητα που διέπει τα πάντα στη φύση. Στο διαλογισμό, πλησιάζετε την πηγή και αυτό ενισχύει τη ροή της νοημοσύνης, χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο.

Αλλά κάθε μέρα είναι γεμάτη δράσεις και μπορείτε να συνεργαστείτε με τη δημιουργική νοημοσύνη του σώματός σας υιοθετώντας τις πέντε αρχές.

 

1. Ζήστε στο παρόν

 

Μέχρι τώρα όλοι έχουν ακούσει αυτές τις λέξεις, αλλά πρέπει να τις εφαρμόσετε. Τα κύτταρα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ζήσουν στο παρόν. Είναι φυσικό για αυτά και γίνεται το ίδιο και για εσάς αυτόματα, εκτός αν επέμβει το μυαλό σας και σας βγάλει από το παρόν.

 

Ο απλούστερος τρόπος για να είστε παρόντες είναι να το παρατηρήσετε όταν δεν είστε. Σε μια στιγμή απόσπασης της προσοχής, του άγχους, του θυμού, του άγχους ή της πλήξης, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, ελάτε σε επαφή με τον εαυτό σας και περιμένετε ήσυχα μέχρι να αισθανθείτε ήρεμοι και κεντραρισμένοι. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσετε πώς είναι να βρίσκεσαι στην παρούσα στιγμή χωρίς προσπάθεια ή πίεση.

 

2. Συνεργαστείτε με άλλους

Η αξία της συνεργασίας είναι ότι κερδίζετε την υποστήριξη άλλων, ενώ με τη σειρά σας τους υποστηρίζετε κι εσείς. Η έρευνα έχει δείξει ότι η προσθήκη μιας νέας ομάδας υποστήριξης, συστήματος ή ατόμου προσθέτει στη διάρκεια ζωής σας. Η ευτυχία σχετίζεται με την επικοινωνία κάθε μέρα με κάποιον που εκτιμάτε προσωπικά. Εξετάστε λοιπόν τη συνεργασία ως ένα δεσμό. Όταν συνδέεστε, ανανεώνετε μια σχέση που τροφοδοτεί και τους δύο ανθρώπους που σχετίζονται μεταξύ τους.

 

3. Αγκαλιάστε την Ολότητα

Δεν μπορείτε να γίνετε ολόκληροι γιατί είστε ήδη.  Είστε συνδεδεμένοι με τη ροή της ζωής, και ό,τι συμβαίνει στη συλλογική συνείδηση ​​σας εμπεριέχει.

 

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να συνδέεστε με μια υψηλότερη συνειδητότητα, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ένα πεδίο απεριόριστων δυνατοτήτων από το οποίο αντλείτε ζωή, αγάπη, φαντασία, δημιουργικότητα και προσωπική ανάπτυξη. Στην ολότητά σας, ανανεώνεστε συνεχώς, επειδή το πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων έχει κάτι νέο να σας προσφέρει καθημερινά, εάν είστε ανοιχτοί, σε εγρήγορση και έτοιμοι να λάβετε.

 

4. Κατανοήστε την αθανασία

Ο φόβος του θανάτου είναι ανθρώπινη δημιουργία και προέρχεται από το εγώ. Το «εγώ» αυτό συντηρείται, αλλά υπάρχει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το φυσικό σώμα θα φθαρεί μια μέρα. Αυτό κάνει την αναζήτηση του «εγώ» για την αθανασία, να στηρίζεται στο φόβο. Όταν σταματήσετε να ταυτίζεστε με το περιορισμένο, ξεχωριστό, απομονωμένο «Εγώ», ο φόβος του θανάτου τελειώνει.

Η συνειδητότητα ​​και η ύπαρξη είναι αθάνατες. Είναι η πραγματική πηγή της αθανασίας. Στο διαλογισμό, ο νους ηρεμεί για να βιώσει τη σιωπή και την ειρήνη της καθαρής επίγνωσης. Απλά με το να είστε στο παρόν, συνδέεστε βαθιά με το πεδίο της αθανασίας, πέρα από το εφήμερο της ζωής. Αυτή είναι μια αλήθεια και αφήστε την εμπειρία της εσωτερικής σιωπής σας να εδραιωθεί. Καθώς αυτό συμβαίνει, απελευθερώνεστε από τον θάνατο. Είναι το μόνο σίγουρο, όπως και η ύπαρξή σας.

 

 

5. Αφεθείτε στη ροή

Η ροή είναι μια συνεχής κίνηση, μια αλληλουχία καταστάσεων, μια έννοια που όλοι έχουμε ακουστά

Με απλά λόγια στην πραγματικότητα λειτουργεί με τον εξής τρόπο:

 

-´Οταν δεν αντιστέκεστε.

-´Οταν σταματάτε λίγο προτού πείτε όχι.

-´Οταν παρατηρείτε και εκτιμάτε τι συμβαίνει γύρω σας.

Το αντίθετο της ροής είναι η αντίσταση, η οποία βασίζεται στην ανάγκη υπεράσπισης του εαυτού, αλλά σχεδόν πάντα η αντίδραση του νου για αυτοάμυνα είναι άσκοπη και περιττή. Γνωρίστε το και εφαρμόστε τη συνήθεια να βλέπετε τι θα συμβεί στη συνέχεια χωρίς να προκαλέσετε θυμό, φόβο, φθοροποιές αντιδράσεις και αντίσταση.

 

 

Δημιουργεί μια πραγματική ανακάλυψη όταν κοιτάζετε αυτές τις πέντε αρχές και συνειδητοποιείτε ότι λένε το ίδιο πράγμα: ότι είστε συνδεδεμένοι με την ανανέωση φυσικά και αβίαστα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τη διαδικασία ανανέωσης να γίνει μέρος του προγραμματισμού σας για τη ζωή. Το σώμα και το μυαλό είναι ταυτόσημα, είναι εκφράσεις της συνειδητότητας.

Είστε ο συνειδητός παράγοντας στο επίκεντρο του έργου της ζωής σας.

Δείτε αυτόν ως τον κύριο ρόλο σας στη ζωή. Στην πραγματικότητα, κάθε στιγμή της ζωής σας έχει συγχωνευτεί στο αιώνιο τώρα. Μόλις το αποδεχτείτε ως όραμά σας, η ανανέωση θα είναι δική σας για να την βιώσετε. Σκεφτείτε την ταπεινή ζωή τρισεκατομμυρίων κυττάρων των οποίων η μόνη αποστολή είναι να σας εξυπηρετούν στο εξελικτικό σχέδιο της ύπαρξης. Έχουν πολλά να διδάξουν.

 

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

https://ifigenia-tsantili.gr

 

Πηγή: Deepak Chopra,M.D., F.A.C.P

founder of The Chopra Foundation

Σχετικά Άρθρα