5 καλοκαιρινές μυρωδιές που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ήρθε επιτέλους η ώρα για τον πιο ζεστό και φωτεινό καιρό που όλοι λαχταρούμε. Και ενώ είσαι πολύ ενθουσιασμένος/η για τις εκδρομές στην παραλία ή για το νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό, υπάρχει κάτι που όλοι μοιραζόμαστε κάθε καλοκαίρι: τα αρώματά του, που αποδεδειγμένα μπορούν να οδηγήσουν στην ευεξία, προκαλώντας μας μεγάλη ευχαρίστηση!
 

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι ακόμη περισσότερους λόγους για να γιορτάσεις το καλοκαίρι, ρίξε μια ματιά σε πέντε από τις μυρωδιές που συνοδεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι επακόλουθο του ζεστού καιρού, οι οποίες κάνουν θαύματα στη συναισθηματική μας υγεία.
Στη συνέχεια, καθώς απολαμβάνεις τα αρώματα της εποχής, διασκέδασε με την σκέψη ότι στη θέση των μπουφάν και των κασκόλ, βγάζεις από την ντουλάπα τα μαγιό και τα σορτς.  Και
μόνο με την σκέψη, αλλάζει αμέσως διάθεση!

Εσπεριδοειδή
Όλοι περνάμε εκείνες τις μέρες που αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε ενέργεια κατά τις 3 μ.μ., αλλά αντί να λάβεις ακόμα μια δόση καφεΐνης, ίσως το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη μυρωδιά από εσπεριδοειδή.

 

 

Τα καλοκαιρινά αυτά φρούτα περιέχουν βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά επιπλέον, τα αρώματά τους μπορούν να σε αναζωογονήσουν και να μειώσουν την κόπωση που αισθάνεσαι.

Θαλασσινό νερό
Δεν είναι μόνο το άρωμα και ο ήχος του κύματος που σκάει στην ακτή, που σε χαλαρώνουν εντελώς, αλλά παράλληλα και το ότι η παραλία παρέχει ορισμένα σοβαρά οφέλη για την υγεία.

 

 

Το αλμυρό νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών, ενώ το μαγνήσιο που περιέχει το νερό, βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Η θάλασσα περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά μέταλλα, που ενισχύουν την αντιγήρανση.
 

Καρύδα
Το άρωμα της καρύδας βρίσκεται παντού το καλοκαίρι, από τα ποτά έως τα αντηλιακά.

 

 

Αλλά το άρωμα δεν είναι μόνο συμβολικό, καθώς, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς στην αρωματοθεραπεία, η καρύδα μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στη διάθεσή σου.

 

Στάλες βροχής 
Εκείνη η απογευματινή καταιγίδα δεν ανανεώνει απλώς την ατμόσφαιρα μετά από μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, αλλά παράλληλα το άρωμά της είναι από τα πιο ελκυστικά.

 

 

Η έρευνα δείχνει ότι εμείς οι άνθρωποι απολαμβάνουμε το άρωμα της βροχής, λόγω της φυσικής μας σχέσης με το πράσινο χρώμα και την καλλιεργήσιμη γη, όπως αναφέρει το περιοδικό Smithsonian. Με άλλα λόγια, είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι για να αισθανόμαστε ικανοποίηση από το άρωμά της. Οπότε, άφοβα μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις βροχερές καλοκαιρινές μέρες, όταν έρχονται να διακόψουν το λιοπύρι, που είναι μέρος της ζωής μας κάθε καλοκαίρι.

 

Γαρδένια

Αξέχαστη καλοκαιρινή μυρωδιά είναι το ευεργετικό άρωμα της γαρδένιας. Η έρευνα δείχνει, ότι η οσφρητική μας ανταπόκριση, φέρνει στην επιφάνεια σαφείς αναμνήσεις και συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας.

 

 

Το συγκεκριμένο άρωμα της γαρδένιας μπορεί να κατοικήσει για πάντα στην ψυχή, σαν μια αγαπημένη ανάμνηση. 

Φέτος, δοκίμασε να αφεθείς στις μυρωδιές του και σίγουρα θα σε αποζημιώσει το καυτό καλοκαίρι με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις και συγκινήσεις!

 

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Τσαντίλη Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

https://ifigenia-tsantili.gr

 

Πηγή: wellnesstoday.com

Σχετικά Άρθρα