5 ιδέες για να ξυπνήσεις την αυθεντικότητά σου

Τι είναι αυθεντικότητα και σε τι χρειάζεται;

Είναι ένας τρόπος για να ζούμε στο έπακρο την χαρά της ζωής και δεν κοστίζει τίποτα να δοκιμάσεις να την βιώσεις σε κάθε ηλικία. 

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε πέντε απλές ασκήσεις που μπορεί να σου δώσουν μεγάλη ευδαιμονία και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αρχίζουμε το παιχνίδι της αναζήτησης του αυθεντικού εαυτού μας που τον καταπιέζουμε κάτω από υπερβολικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Πάμε να ξαναγνωριστούμε μαζί του. Μην το αναβάλλεις για αύριο. 

  • Θυμήσου  τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν παιδί 

Τα παιδιά ξέρουν τον δρόμο, έτσι τουλάχιστον λένε οι ειδικοί. Σε νεαρή ηλικία είσαι πιο κοντά στο ένστικτό σου παρά στη λογική. Οπότε αν θυμηθείς τι σου άρεσε, που πολύ πιθανό στην ενήλικη ζωή σου να το έχεις ξεχάσει ή να μην έχεις δοκιμάσει ακόμα να το κάνεις, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το ξαναθυμηθείς και επιτέλους να το δοκιμάσεις! Αυτή είναι και καλή ιδέα.

 

 

Σημείωσε τι είναι αυτό που θα αγαπούσες πολύ να κάνεις στη ζωή σου και δεν σχετίζεται με χρήματα  

Μεγαλώνοντας όλοι κάνουμε κάποιο επάγγελμα για βιοπορισμό.

  • Αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι που αγαπάς πολύ χωρίς να σκέφτεσαι τις χρηματικές απολαβές, τι θα ήταν αυτό; 

Το ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολο να απομονώσουμε το επάγγελμα από τα χρήματα που μας αποφέρει, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να δεις την επαγγελματική σου ζωή ως ένα χώρο ευκαιριών, όχι απαραίτητα σχετιζόμενες με το χρηματικό αποτέλεσμα. 

Μπορεί να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα της εσωτερικής αναζήτησης. 

  • Σκέψου πράγματα που θα ήθελες να κάνεις και που μπορείς να τα κάνεις τώρα αμέσως!

Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τύχη να μπορείς να κάνεις όσα ονειρεύεσαι και μάλιστα να είσαι έτοιμος να τα βιώσεις ανά πάσα στιγμή. Σε εαυτό το σημείο διευκρινίζουμε ότι αυτά τα πράγματα που πρέπει να σημειώσεις δεν έχουν σχέση με ταξίδια, δεν χρειάζεται να μετακινηθείς για να τα κάνεις και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία. 

  • Μόνο για 1’ σκέψου κάτι που δεν έχει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις 

Έχουμε μάθει τα πράγματα που κάνουμε να σχετίζονται με λογικές αποφάσεις, να είναι τεκμηριωμένα, να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές τις ενέργειες που κάνουμε. Αυτά μας μαθαίνουν στο σχολείο και στην ενήλικη ζωή μας. Αυτοί είναι οι κανόνες που βάζει ο δυτικός τρόπος ζωής και τους ακολουθούμε σχεδόν όλοι καθημερινά πολλές ώρες την ημέρα. Αν μπορούσες για μια στιγμή να σκεφτείς κάτι που δεν συνδέεται με αυτό το γραμμικό τρόπο ζωής, τι θα ήταν αυτό; Σημείωσε το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου.

 

 

  • Νιώσε σαν παιδί

Κλείσε τα μάτια. Παρατήρησε τις σκέψεις που έρχονται από το κέντρο της καρδιάς και όχι από το μυαλό σου. Άρχισε να κάνεις πράγματα που σου λέει η καρδιά σου, χρησιμοποιώντας ό,τι πόρους διαθέτει ο Εαυτός σου αυτή την στιγμή.

 

 

Ο Αριστοτέλης πολύ σοφά το έθεσε «Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς». Ας τον ακούσουμε για λίγο και ας βιώσουμε αυτή την διαφορά που θα επιφέρει στη ζωή μας. 

Επίλογος: Κάνε κάθε μέρα ενεργοποίηση όλων αυτών των ιδεών για 30’ και ετοιμάσου να γνωρίσεις σύντομα τον αυθεντικό εαυτό σου. Αυτόν που πάντα σου έκλεινε το μάτι από μια γωνιά, αλλά δεν του έδινες ποτέ σημασία, γιατί θεωρούσες ότι έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να γνωριστείτε. Ο χρόνος αυτός είναι τώρα... για να μην είναι κάποτε πολύ αργά. 

 

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

https://ifigenia-tsantili.gr

Σχετικά Άρθρα