Η άσκηση βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες και τη μνήμη

Oι γιατροί θα πρέπει να συνιστούν άνθρωποι με ελαφρά νοητική εξασθένηση να ασκούνται τακτικά, έδειξε επισκόπηση.  Νέες οδηγίες της American Academy of Neurology υποδεικνύουν ότι η άσκηση 2 φορές την εβδομάδα μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τις νοητικές ικανότητες και τη μνήμη ανθρώπων με ελαφρά νοητική εξασθένηση.

Η άσκηση βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες και τη μνήμη

Oι γιατροί θα πρέπει να συνιστούν άνθρωποι με ελαφρά νοητική εξασθένηση να ασκούνται τακτικά, έδειξε επισκόπηση.

Νέες οδηγίες της American Academy of Neurology υποδεικνύουν ότι η άσκηση 2 φορές την εβδομάδα μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τις νοητικές ικανότητες και τη μνήμη ανθρώπων με ελαφρά νοητική εξασθένηση.

Το επίπεδο άσκησης θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να συνοδεύεται από λίγο ιδρώτα αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο έντονο ώστε να μην μπορεί κάποιος να συζητά.

Ο Ronald C. Petersen, της Mayo Clinic, δήλωσε ότι τώρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η άσκηση μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει και στη βελτίωση της μνήμης ανθρώπων με ελαφρά νοητική εξασθένηση.

Ο Petersen πρόσθεσε ότι ό τι είναι καλό για την καρδιά μπορεί να είναι και για τον εγκέφαλο.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ελαφρά νοητική εξασθένηση μπορεί να οδηγήσει στην άνοια. Επομένως, οι γιατροί θα πρέπει να συνιστούν άνθρωποι με ελαφρά νοητική εξασθένηση να ασκούνται τακτικά ως μέρος συνολικής μεθόδου ελέγχου των συμπτωμάτων τους, αναφέρουν οδηγίες.

Ο Petersen δήλωσε ότι η άσκηση θα μπορούσε να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να περάσει από την ελαφρά νοητική εξασθένηση στην άνοια.

Οι οδηγίες, που δημοσιεύτηκαν στο Neurology, αναπτύχθηκαν μετά από επισκόπηση διάρκειας 6 μηνών που έδειξε ότι άσκηση 2 φορές την εβδομάδα ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με ελαφρά νοητική εξασθένηση ως μέρος συνολικής προσέγγισης ελέγχου των συμπτωμάτων τους.

Υπεύθυνη ύλης Iatronet.gr:  Ψωμιάδου Εύη

Πηγές: Iatronet.gr, American Academy of Neurology

Σχετικά Άρθρα