Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απριλίου: αφιερωμένη στους νοσηλευτές , τις μαίες και τους Επισκέπτες Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Αυτός ο εορτασμός αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία να υπενθυμίζουμε τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτές για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής.

Στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους νοσηλευτές ,τις μαίες και τους Επισκέπτες Υγείας είναι φέτος αφιερωμένη από τον Π.Ο.Υ. η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Οι νοσηλευτές και οι Επισκέπτες Υγείας είναι στο προσκήνιο της μάχης  ενάντια στον COVID-19, παρέχοντας η κάθε ειδικότητα από την πλευρά της και σύμφωνα με τα guidelines, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα, ανοίγοντας διάλογο στην κοινότητα για την αντιμετώπιση των φόβων και δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, συλλέγουν δεδομένα για κλινικές μελέτες.
Πολύ απλά, χωρίς νοσηλευτές, μαίες και Επισκέπτες Υγείας παρόντες  δεν θα υπήρχαν απαντήσεις στις ερωτήσεις, τονίζει ο Π.Ο.Υ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  να επισημάνει την τρέχουσα κατάσταση της νοσηλευτικής και της μαιευτικής παγκόσμια  και να υποβάλλει  μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση του νοσηλευτικού και του μαιευτικού εργατικού δυναμικού. 
«Οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι Επισκέπτες Υγείας», επισημαίνει η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. «αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών, ανθεκτικών συστημάτων υγείας που απαιτούνται για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας. Εμβολιάζουν, παρέχουν συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού, εξασφαλίζουν εξειδικευμένη φροντίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού ενώ συλλέγουν επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία είναι υψίστης σημασίας για την πετύχουμε  εθνικούς και παγκόσμιους στόχους που σχετίζονται με καθολική κάλυψη υγείας, ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και  ανταπόκριση, με την ασφάλεια των ασθενών και την  παράδοση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας , με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Σχετικά Άρθρα