Διατροφή & Ισορροπία

τελευταία άρθρα
Tofu Tempeh
Οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε απλές, συζευγμένες και πρωτεϊνικά παράγωγα. Λειτουργούν ως αντισώματα, ένζυμα, νευροδιαβιβαστές,...
θρεπτικά συστατικά κατά την περίοδο της Σαρακοστιανής νηστείας
Η Σαρακοστή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος του χρόνου για τους περισσότερους Έλληνες. Είναι η εποχή της νηστείας, της ψυχικής...
Αβοκάντο: Θρεπτική αξία και οφέλη
Τι είναι το αβοκάντο; Το αβοκάντο είναι ένας χονδροειδής καρπός με σκούρα και σκληρή σάρκα. Το βρώσιμο εσωτερικό τμήμα του, είναι...
Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά μια έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως το στομάχι αποτελεί αιτία και όχι αποτέλεσμα του προβλήματος.
Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να...



Blog
Tofu Tempeh

Οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε απλές, συζευγμένες και πρωτεϊνικά παράγωγα. Λειτουργούν ως αντισώματα, ένζυμα, νευροδιαβιβαστές, δομικά συστατικά,...

Blog
θρεπτικά συστατικά κατά την περίοδο της Σαρακοστιανής νηστείας

Η Σαρακοστή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος του χρόνου για τους περισσότερους Έλληνες. Είναι η εποχή της νηστείας, της ψυχικής και σωματικής...

Blog
Αβοκάντο: Θρεπτική αξία και οφέλη
Τι είναι το αβοκάντο;

Το αβοκάντο είναι ένας χονδροειδής καρπός με σκούρα και σκληρή σάρκα. Το βρώσιμο εσωτερικό τμήμα του,...

Blog
Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά μια έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως το στομάχι αποτελεί αιτία και όχι αποτέλεσμα του προβλήματος.

Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά...

Blog
Κάστανο

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι πρώτοι καστανάδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο δρόμο.

Το κάστανο είναι ένας καρπός με...

Blog

Το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί το κλείσιμο μίας χαλαρής, ήρεμης και ξέγνοιαστης περιόδου και την επαναφορά στις...

Blog
Το καρπούζι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η έντονη εφίδρωση, αυξάνουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε υγρά. Η χώρα μας φημίζεται για τα...

Blog

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα,...

Blog
Η Χρυσή τροφή, ο σπόρος της Γης όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την...
Blog

Ίσως δε το ακούτε συχνά, αλλά τα αυγά πραγματικά αξίζει να καλούνται «υπερτροφές».

Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα...

Blog
Πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί ενώ έχετε κοιμηθεί αρκετά ή νιώθετε ξεκούραστοι με το που αρχίσετε να γυμνάζεστε αισθάνεστε "πτώμα"....