Άρθρα

Satya - Φιλαλήθεια

September 19, 2017 - 8:33am

By: editor

0 comments

Ο δρόμος της Ράντζα Γιόγκα είναι προσεκτικά φτιαγμένος .. Βήμα – βήμα , σκαλί – σκαλί μας οδηγεί στον πραγματικό σκοπό της Γιόγκα που είναι το πετυχημένο αποτράβηγμα των αισθήσεων..
Στην προσπάθεια αυτή το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο εμπόδιο είναι οι σκέψεις που θα μας έρχονται κατά την διάρκεια του διαλογισμού και θα προέρχονται από την ταύτιση της ύπαρξης μας με τον χώρο του αισθητού όπου σαφέστατα αυτή η ύπαρξη είναι και ευάλωτη και πεπερασμένη ..

Ποιο είναι το σωστό παιδικό πρωινό;

September 16, 2017 - 11:36am

By: editor

0 comments

Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε, το σχολείο ξεκίνησε, γονείς και παιδιά υπ’ ατμών.
Πρωινό ξύπνημα, προγραμματισμός, καινούργιες υποχρεώσεις, η ροή της ημέρας αλλάζει. Η απόδοση των μικρών μας μαθητών στις νέες σχολικές υποχρεώσεις δεν εξαρτάται μόνο από το διάβασμα και την καλή πρόθεση, αλλά και από τη σωστή διατροφή και κυρίως το πρωινό γεύμα.

Καταπολεμήστε το άγχος με τη διατροφή!

September 8, 2017 - 8:58am

By: editor

0 comments

Το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί το κλείσιμο μίας χαλαρής, ήρεμης και ξέγνοιαστης περιόδου και την επαναφορά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Σκέψεις, αλλαγές, υποχρεώσεις, αποφάσεις, άγχος να ανταποκριθούμε στην νέα καθημερινότητα, δυσχεραίνουν την ψυχολογία μας και πυροδοτούν συναισθήματα ανασφάλειας και φόβου για την έκβαση της νέας χρονιάς. Το σώμα, τόσο σε φυσικό όσο και σε νοητικό επίπεδο χρειάζεται ενέργεια.

10 αποφθέγματα για την αυτογνωσία!

August 21, 2017 - 8:53am

By: editor

0 comments

10 αποφθέγματα για την αυτογνωσία!

10 αποφθέγματα για την αυτογνωσία!

  • Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά.

Νίκος Καζαντζάκης
 

  • Το να ξέρεις τους άλλους είναι ευφυΐα.

Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι σοφία.
Το να κυριαρχείς στους άλλους είναι ισχύς.
Το να κυριαρχείς στον εαυτό σου είναι η πραγματική δύναμη.
Λάο Τσε
 

Χτίστε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής!

August 5, 2017 - 12:02pm

By: editor

0 comments

Χτίστε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής!

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ενώ τα κάνεις όλα σωστά δεν βλέπεις ιδιαίτερο αποτέλεσμα;
Η απάντηση βρίσκεται στην Βιομοναδικότητα, δηλαδή βιοχημικήσυναισθηματική και νοητική μοναδικότητα.
Είμαστε όλοι ξεχωριστά όντα με ξεχωριστές ψυχοσωματικές ανάγκες. Δεν μπορεί να υπάρξει ένας τρόπος ζωής  και διατροφής που να ταιριάζει σε όλους μας. Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία για διατροφή και δίαιτα για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για όλους.

Επιλέξτε χωριάτικη σαλάτα για ένα διαιτητικό βραδινό!

August 5, 2017 - 11:47am

By: editor

0 comments

Επιλέξτε χωριάτικη σαλάτα για ένα διαιτητικό βραδινό!

Το Ελληνικό καλοκαίρι φημίζεται για τις εξόδους, για τις παρέες, τα τραπέζια και τις βόλτες στα όμορφα νησιά μας. Το ερώτημα όλων είναι «τι μπορώ να φάω το βράδυ ή το μεσημέρι για να μην πάρω περιττά κιλά». Τι άλλο από την υπέροχη, καταπληκτική μεσογειακή χωριάτικη σαλάτα!

Βάλτε στη διατροφή σας το καρπούζι!

July 23, 2017 - 12:15pm

By: editor

0 comments

Το καρπούζι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η έντονη εφίδρωση, αυξάνουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε υγρά. Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα καλοκαιρινά της φρούτα. Αντί λοιπόν να αναζητήσουμε αναψυκτικά με ζάχαρη και χημικά, μπορούμε να ξεδιψάσουμε με νερό ή με φρούτα και κυρίως με καρπούζι, τον βασιλιά των φρούτων του καλοκαιριού. Ποιος δεν αγαπά το καρπούζι, που φέρνει στη μνήμη μας εικόνες από τα παιδικά μας καλοκαίρια, στην παραλία και στη γειτονιά να παίζουμε με μία φέτα καρπούζι στο χέρι.

Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

July 19, 2017 - 8:14am

By: editor

0 comments

Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

Είτε είστε έμπειροι στη yoga είτε μόλις ξεκινάτε, η ενσωμάτωση της πρακτικής του ahimsa στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχα βήματα. Το Ahimsa είναι ένα από τα πέντε yamas, τα οποία αποτελούν τις ηθικές και κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές για τους yogis. Το Ahimsa μπορεί να αποδοθεί ως μια πρακτική μη χρήσης βίας σε όλες τις πτυχές της ζωής, από τη σωματική έως την ψυχική και συναισθηματική.
 

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

July 17, 2017 - 8:38am

By: editor

0 comments

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

Καθημερινά έρχονται άνθρωποι στο γραφείο μου και μου ζητάνε μια δίαιτα για να χάσουν βάρος, με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο.
Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ξεκαθαρίσω πως η σχέση με το φαγητό και την αύξηση ή την απώλεια του βάρους δεν είναι γραμμική.
Η εξίσωση τρώω φαγητά και παχαίνω πολύ απλά δεν ισχύει.
Ας δούμε όμως λίγο τι ισχύει και τι πραγματικά είναι το βάρος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του φαγόπυρου!

July 6, 2017 - 8:29am

By: editor

0 comments

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, καθώς και σε άλλες ασιατικές χώρες, αποτελώντας βασικό συστατικό για τα noodles. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του, ενώ μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε ένα από τα βασικότερα συστατικά της διατροφής στη Βρετανία, τη Νορμανδία, τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Παρά την ονομασία, το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι, δεδομένου ότι δεν είναι χόρτο.

Pages

Facebook