Άρθρα

Βάλτε στη διατροφή σας το καρπούζι!

July 23, 2017 - 12:15pm

By: editor

0 comments

Το καρπούζι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η έντονη εφίδρωση, αυξάνουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε υγρά. Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα καλοκαιρινά της φρούτα. Αντί λοιπόν να αναζητήσουμε αναψυκτικά με ζάχαρη και χημικά, μπορούμε να ξεδιψάσουμε με νερό ή με φρούτα και κυρίως με καρπούζι, τον βασιλιά των φρούτων του καλοκαιριού. Ποιος δεν αγαπά το καρπούζι, που φέρνει στη μνήμη μας εικόνες από τα παιδικά μας καλοκαίρια, στην παραλία και στη γειτονιά να παίζουμε με μία φέτα καρπούζι στο χέρι.

Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

July 19, 2017 - 8:14am

By: editor

0 comments

Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

Είτε είστε έμπειροι στη yoga είτε μόλις ξεκινάτε, η ενσωμάτωση της πρακτικής του ahimsa στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχα βήματα. Το Ahimsa είναι ένα από τα πέντε yamas, τα οποία αποτελούν τις ηθικές και κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές για τους yogis. Το Ahimsa μπορεί να αποδοθεί ως μια πρακτική μη χρήσης βίας σε όλες τις πτυχές της ζωής, από τη σωματική έως την ψυχική και συναισθηματική.
 

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

July 17, 2017 - 8:38am

By: editor

0 comments

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

Καθημερινά έρχονται άνθρωποι στο γραφείο μου και μου ζητάνε μια δίαιτα για να χάσουν βάρος, με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο.
Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ξεκαθαρίσω πως η σχέση με το φαγητό και την αύξηση ή την απώλεια του βάρους δεν είναι γραμμική.
Η εξίσωση τρώω φαγητά και παχαίνω πολύ απλά δεν ισχύει.
Ας δούμε όμως λίγο τι ισχύει και τι πραγματικά είναι το βάρος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του φαγόπυρου!

July 6, 2017 - 8:29am

By: editor

0 comments

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, καθώς και σε άλλες ασιατικές χώρες, αποτελώντας βασικό συστατικό για τα noodles. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του, ενώ μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε ένα από τα βασικότερα συστατικά της διατροφής στη Βρετανία, τη Νορμανδία, τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Παρά την ονομασία, το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι, δεδομένου ότι δεν είναι χόρτο.

Τροφή για σκέψη: 10 γνωμικά του Νίτσε

July 4, 2017 - 8:38am

By: editor

0 comments

Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.
10 δημοφιλείς φράσεις του για προβληματισμό & αυτοβελτίωση:
 
Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.
 
Κακός είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ντροπιάζει τους άλλους.
 
Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι.
 

5 tips για να χαλαρώσετε από το άγχος!

June 27, 2017 - 8:39am

By: editor

0 comments

Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο ή μια θεραπεία σπα για να χαλαρώσετε. Κάθε μία από αυτές τις μικρές στιγμές ανακούφισης από το στρες μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 15 λεπτά.
 
1. Διαλογιστείτε
Λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του άγχους. "Ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί να μεταβάλλει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου, καθιστώντας τες πιο ανθεκτικές στο στρες", λέει ο ψυχολόγος Robbie Maller Hartman.

4 τρόποι για να έχεις ένα πιο «υγιεινό» Σαββατοκύριακο!

June 24, 2017 - 12:18pm

By: editor

0 comments

Μετά από μια μακρά και πολυάσχολη εβδομάδα, μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσεις τις υγιείς συνήθειές σου το Σαββατοκύριακο. Μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στον ύπνο και αύξηση βάρους. Επομένως, μην αφήσεις το Σαββατοκύριακο να καταστρέψει τις συνήθειες που με τόσο κόπο χτίζεις μέσα στην εβδομάδα!
 

3 βασικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε το πρωί!

June 19, 2017 - 8:53am

By: editor

0 comments

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο άνθρωπος χρειάζεται 21 μέρες για να αναδιαμορφώσει, να προσθαφαιρέσει και να αλλάξει τις συνήθειές του. Πρόκειται για τον λεγόμενο «αυτοματισμό», την δράση χωρίς σκέψη που αποδεικνύεται ως κεντρικός μοχλός των συνηθειών.
 
Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πείραμα, δοκιμάστε κάθε πρωί να ενσωματώσετε τις ακόλουθες ενέργειες για 21 μέρες! Μετά το πέρασμα του χρόνου, θα διαπιστώσετε μια βελτιωμένη αλλαγή στις πρωινές σας συνήθειες!
 

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

June 17, 2017 - 1:10pm

By: editor

0 comments

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας; Ο Σωκράτης θεωρούσε αρχή της σοφίας το «Γνώθι Σ αυτόν". Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντική αυτή η εσωτερική διαδικασία;
 
Τα οφέλη της αυτογνωσίας
 Ευτυχία
Θα είστε πιο ευτυχισμένοι όταν μπορέσετε να εκφράσετε ποιοι είστε. Επιπλέον, εκφράζοντας τις επιθυμίες σας, θα είναι πιο πιθανό να πάρετε αυτό που θέλετε.
Λιγότερες εσωτερικές συγκρούσεις

7 βήματα ευεξίας: 5) Κοιμόμαστε αρκετά

June 9, 2017 - 11:43am

By: editor

0 comments

Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου ζωής μας κι αυτό συμβαίνει διότι είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η ακριβής λειτουργική του σημασία δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, αλλά, φαίνεται ότι σχετίζεται με την ανάπαυση των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και με την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης.
 

 

Pages

Facebook