Άρθρα

Σαρακοστιανή Νηστεία

February 23, 2017 - 11:26am

By: editor

0 comments

Η σαρακοστιανή νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές, με σκοπό τη σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου. H σαρανταήμερη νηστεία πριν από το Πάσχα, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε βεβαίως μέσο για να χάσουμε κιλά, αλλά είναι ένας τρόπος για την κάθαρση του σώματος και της ψυχής και την ενδυνάμωση της θέλησης. 

 

Ιμπογκαϊνη

February 22, 2017 - 12:30pm

By: editor

0 comments

Γνωστή ως «η ευλογημένη ρίζα της ελπίδας», η Ιμπόγκα είναι γνωστή εδώ και 20.000 χρόνια, κυρίως απο τους Πυγμαίους του Κονγκό. Το βασικό αλκαλοϊδές και ενεργό συστατικό της Ιμπόγκα είναι η Ιμπογκαϊνη, που προέρχεται από το φυτό (τη ρίζα) της Ιμπόγκα. Η Ιμπογκαϊνη έχει χρησιμοποιηθεί απο το Δυτικό πολιτισμό για απεξάρτηση απο ναρκωτικές ουσίες, όπως η ηρωϊνη, η μεθαδώνη, κοκαϊνη και λοιπές ουσίες καθώς και για ψυχοθεραπευτικούς λόγους αποκάλυψης και κατανόησης βιωμάτων.

 

 

Super Spice

February 21, 2017 - 11:26am

By: editor

0 comments

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας. Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.
Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:

  1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου

Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

Ευεργετικός Χυμός

February 19, 2017 - 9:20pm

By: editor

0 comments

Ο χυμός ροδιού βγαίνει από το στύψιμο φρέσκων ροδιών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ροδιών που κάνουν για χυμό. Ο ιδανικός χυμός γίνεται στύβοντας το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού.

 

Το ρόδι, σημαντικότατος και πασίγνωστος καρπός από την αρχαιότητα για τις εκπληκτικές ιατρικές ιδιότητες που διαθέτει, έρχεται σήμερα διαμέσου της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης να επιβεβαιώσει και να συνηγορήσει με τους αρχαίους έλληνες ιατρούς που το θεωρούσαν φρούτο θαυματουργό.

 

Οι τρεις "κλεψιές" του αδυνατίσματος

February 16, 2017 - 9:26am

By: editor

0 comments

 
Η σημασία του πρωινού γεύματος έχει αποκτήσει δημοσιότητα και οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε πόσο αξιοσημείωτο είναι να ξεκινάει η ημερήσια διατροφή δυναμικά. Όσοι ενδιαφέρονται να αυξήσουν τον μεταβολικό τους ρυθμό και να  πολλαπλασιάσουν την ικανότητα λιπο-διάλυσης του οργανισμού τους, μπορούν να επιλέξουν ποιά από τις τρείς «συνταγές επιτυχίας» τους ταιριάζει καλύτερα.
 

Τί είναι η χλωρέλλα;

February 15, 2017 - 8:51am

By: editor

0 comments

 

Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το «αίμα» σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, μέσω της φωτοσύνθεσης. Η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο είναι η Chlorella. Όταν καταναλώνουμε τη Chlorella, στην ουσία λαμβάνουμε μια τεράστια δόση από το ευεργετικό «αίμα των φυτών» την χλωροφύλλη.

 

Άγιος Βαλεντίνος

February 13, 2017 - 8:46pm

By: editor

0 comments

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι οτι στις 14 Φεβρουαρίου πέθανε ο Άγιος Βαλεντίνος, προστάτης των ερωτευμένων.

 

Λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών, δεν αναφέρεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε, ενώ και η Καθολική εκκλησία υποβίβασε τη γιορτή του σε απλή τοπική εορτή.

 

Λίγα Λόγια Λόγιου: Οδυσσέα Ελύτη

February 11, 2017 - 10:05am

By: editor

0 comments

Ο Οδυσσέας Αλεπουδέλης (Ελύτης) γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν ποιητής, ζωγράφος και λαμπρό πνεύμα. Το 1979 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

Πάντα πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη. 

 

Το παν είναι η ρότα σου κόντρα στην κοινωνία ετούτη.   

 

Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε, άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός.      

 

Η Λύπη ομορφαίνει επειδή της μοιάζουμε. 

 

10 συμβουλές από τον Δαλάι Λάμα

February 9, 2017 - 7:46pm

By: editor

0 comments

1. Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!
 
2. Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε ή εάν δεν μπορείς άφησε το να πάει στην ευχή!
 

10 Συμβουλές για να πάρετε τα μέγιστα από ένα μάθημα γιόγκα

February 6, 2017 - 4:59pm

By: editor

0 comments

Η ομάδα της Yoga House συμβουλεύει:
 

Pages

Facebook

Advertising