Άρθρα

Κινόα / Quinoa

May 25, 2017 - 12:28pm

By: editor

0 comments

Η Χρυσή τροφή, ο σπόρος της Γης όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων.

 

Μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν κατηγοριοποιείται σε αυτά ( για βιομηχανικούς λόγους). Πρόκειται για τον μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.

 

Αυγά, σου καθαριζουν;

May 23, 2017 - 2:45pm

By: editor

0 comments

Ίσως δε το ακούτε συχνά, αλλά τα αυγά πραγματικά αξίζει να καλούνται «υπερτροφές».
Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα αυγά είναι απίστευτα θρεπτικά και ωφέλιμα.
 

15 απλά βήματα αυτο-βελτίωσης

May 17, 2017 - 12:50pm

By: editor

0 comments

1. Κάθε πρωί να λέτε έναν καλό "λόγο" στον Εαυτό σας.
 
Ναι, έτσι ακριβώς! Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν καλό λόγο προς τον εαυτό σας! Να είστε γαλαντόμοι στα κοπλιμέντα απέναντι στον εαυτό σας, δεν στοιχίζει. Απεναντίας, το κομπλιμέντο μπορεί να είναι η επιβράβευση για το ότι  καταφέρατε να διεκπεραιώσετε μια δύσκολη δουλειά, ότι δώσατε μια καλή συμβουλή σε φίλο σας και τον βοηθήσατε σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Δεν έχει σημασία αν μικρό ή μεγάλο, αρκεί να είναι κάτι θετικό!
 

(η) φιλία

May 16, 2017 - 2:50pm

By: editor

0 comments

Επειδή τα είδη της φιλίας είναι διαφορετικά κατά το είδος, κι οι συμπάθειες κι οι φιλίες μας επίσης είναι διαφορετικές. Υπάρχουν τρία είδη φιλίας ισάριθμα με τις ιδιότητες των πραγμάτων που είναι αξιαγάπητα. Στο καθένα απ’ αυτά υπάρχει αμοιβαιότητα, που δεν διαφεύγει την προσοχή μας. Όσοι, λοιπόν, αγαπούν ο ένας τον άλλο ποθούν το αγαθό ο ένας για τον άλλο και σύμφωνα με την φύση των συναισθημάτων τους.

Διαλογισμός για αρχάριους: 4 συμβουλές

May 15, 2017 - 11:06am

By: editor

0 comments

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:
 
1. Καθίστε σε μια αναπαυτική θέση. 
Βρείτε ένα ήσυχο μέρος που στερείται περισπασμών. Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο, τον υπολογιστή κ.α. Φορέστε άνετα ρούχα. Μπορείτε ακόμα να σηκώσετε και τα πόδια σας. Ο διαλογισμός δεν απαιτεί να κάθεστε στη στάση του λωτού ή σε κάποια στάση που δε νιώθετε άνετα.
 
2. Καθαρίστε το μυαλό σας. 

Πνοή ζωής

May 11, 2017 - 11:47am

By: editor

0 comments

O τρόπος που αναπνέουμε είναι ο τρόπος που ζούμε. Ο μέσος άνθρωπος αναπνέει 21.600 φορές το 24ωρο (15 αναπνοές το λεπτό x 60 λεπτά x 24 ώρες). Η διαδικασία της αναπνοής είναι το θεμέλιο για όλες τις λειτουργίες του εγκεφάλου και των ενεργειακών κέντρων του σώματός μας, ενώ είναι η μόνη φυσιολογική λειτουργία που μπορούμε να ελέγξουμε. Αναπνέουμε όμως σωστά;
 

Ψυχο-σωματικά μηνύματα

May 9, 2017 - 4:33pm

By: editor

0 comments

Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε;

 

Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε;

 

Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε;

 

Η απάντηση είναι…βυθίζονται στα βάθη του Είναι μας, στις αποθήκες του Ψυχισμού μας.

 

Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.

 

Διατροφικά λάθη που επηρεάζουν την αθλητική απόδοσή

May 8, 2017 - 11:48am

By: editor

0 comments

Πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί ενώ έχετε κοιμηθεί αρκετά ή νιώθετε ξεκούραστοι με το που αρχίσετε να γυμνάζεστε αισθάνεστε "πτώμα".

 

Τι μπορείτε να κάνετε:

 

Τροφές που "ευνοούν" την κατάθλιψη

May 5, 2017 - 11:00am

By: editor

0 comments

Τα άτομα που τρώνε πάρα πολλά πρόχειρα φαγητά, όπως επεξεργασμένα κρεατικά και ροφήματα με ζάχαρη, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με μία πολυετή μελέτη.

 

Αντιθέτως, όσοι τρέφονται υγιεινά, καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά, φαίνεται ότι είναι προστατευμένοι.

 

Επιπλέον, η απώλεια των περιττών κιλών με τη βελτίωση της διατροφής και της συστηματικής γυμναστικής μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

 

Θεραπευτικός Ρυθμός & Γκεστάλτ

May 2, 2017 - 10:54am

By: editor

0 comments

 

Ο χορός ως μέσον έκφρασης, απεικόνησης και έκφρασης είναι γνωστό πως επιφέρει θεραπευτικές ιδιότητες, όπως σωματική άσκηση και ψυχική εκτόνωση. Όμως, ο χορός μπορεί να λάβει ποικιλία μορφών και ρυθμών. Ένας από τους χορούς που οδηγούν σε ψυχοσωματική κάθαρση και αρα θεραπεία, είναι ο χορός των 5 ρυθμών, που βασίζεται στο ρεύμα Gestalt.

 

Pages

Facebook

Advertising