Προβολές στην Ταράτσα | Μια ιστορία έρωτα και αναρχίας 1973

 

Τετάρτη 08/08/2018, 22.00μμ - Προβολή ταινίας, με ελεύθερη είσοδο, στην ταράτσα του Nosotros
"Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας - Film D' Amore E d' Anarchia". 
Ιταλία, 1973
~Λειτουργεί Καφενείο / Μπάρ από τις 18.00μμ

Παραγωγή: Ρομάνο Καρνταρέλι
Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ
Σενάριο: Λίνα Βερτμίλερ
Φωτογραφία: Τζιουζέπε Ροτούνο
Μοντάζ: Φράνκο Φρατιτσέλι
Μουσική: Νίνο Ρότα, Κάρλο Σαβίνα
Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Ερος Πάνι
Διάρκεια: 120 λεπτά
~
Μια νεαρή ιερόδουλη παρουσιάζει σαν συγγενή της έναν αναρχικό φίλο της, ο οποίος έχει πάει στην Ιταλία για να σκοτώσει τον Μουσολίνι. Σε σκηνοθεσία της Λίνα Βερτμίλερ. Γεννημένη στις 14 Αυγούστου 1928, Ιταλίδα σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ελβετικής καταγωγής. Στην μουσική, το Canzone arrabbiata – Το τραγούδι της οργής. Το έγραψε ο Nino Rota για την ταινία “Film d’amore e d’anarchia”. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω.

Περιγραφή της ταινίας

Φασιστική Ιταλία 1932: Έξι χρόνια νωρίτερα είχε γίνει η απόπειρα κατά του Μουσολίνι. Ο δράστης, ο δεκαπεντάχρονος Αντέο Ζαμπόνι, πυροβολεί και αστοχεί, ενώ στη συνέχεια λιντσάρεται από φασίστες που ακολουθούσαν το Ντούτσε. 

Το 1932, άλλος ένας αναρχικός, που έχει ως σκοπό την εκτέλεση του Μουσολίνι, δολοφονείται από την αστυνομία. Τότε ο Τουρίν, ένας αγαθός χωρικός, οργισμένος από τη δολοφονία του φίλου του αναλαμβάνει την αποστολή του, παρατάει τη ζωή του στο χωριό, έρχεται σε επαφή με το αναρχικό κίνημα και ταξιδεύει στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με έναν σύνδεσμο που γνωρίζει πότε και που θα βρεθεί ο Μουσολίνι. 

Ο σύνδεσμος είναι η Σαλόμη, μία αναρχική που δουλεύει σε μπορντέλο και φίλη του Αντέο. Και οι δυο έχουν προσωπικούς και πολιτικούς λόγους να θέλουν τον Ντούτσε νεκρό, αλλά το σχέδιο δεν θα πάει όπως αρχικά το είχαν σχεδιάσει…

Τελευταία νέα