8η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών

 

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 & ώρα 11πμ.  Ζωντανά από το κανάλι της Πρεσβείας στο YouTube

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα οργανώνει την όγδοη  Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών, που φέτος θα προβληθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ Αμαρουσίου.  
Η δημοφιλής αυτή αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει επιδείξεις των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Judo, Karate, Aikido, Kendo, Iaido, Jodo, Jujitsu και Κyudo, όπου Έλληνες αθλητές παρουσιάζουν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και τον ανάλογο εξοπλισμό. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύστε ένα μοναδικό θέαμα! 

Ευγενική υποστήριξη
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 

Χορηγός επικοινωνίας
The New York Times International Edition - Kathimerini English Edition          

Συμμετέχουν
Ελληνική Ομοσπονδία Kendo Iaido Naginata, Ελληνική Ομοσπονδία Karate, Ελληνική Ομοσπονδία Judo, Ελληνική Ομοσπονδία Aikido, Ελληνικός Όμιλος Aikido, Ομοσπονδία Aikikai Ελλάδος, Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Η εκδήλωση, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών στον χώρο.

Λίγα λόγια για τις Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες

Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες (Budo) αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Edo (1600-1868) που κυριαρχούσαν οι στρατιωτικοί ηγεμόνες. Την εποχή αυτή οι πολεμιστές ήταν απαραίτητο να έχουν εκτός από ακαδημαϊκή μόρφωση και γνώση των πολεμικών τεχνών. Η εξάσκηση όμως δεν είχε ως μοναδικό σκοπό τον εξαναγκασμό ή την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Η εκγύμναση του σώματος σε συνδυασμό με την καλλιέργεια ενός πνεύματος αλληλοσεβασμού, οδηγούσε στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Τελευταία νέα