Cycladic Late Night

 

Tην Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μένει ανοιχτό έως αργά. Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των εκθέσεων σύγχρονης τέχνης ‘George Condo at Cycladic’ και ‘Paul Chan. Odysseus and the Bathers’ του οργανισμού NEON σας προσκαλούμε σε ένα Late Night Opening στο Μουσείο με μειωμένο εισιτήριο και live performances. Tρεις μουσικοί της εγχώριας πειραματικής σκηνής, οι Panos Alexiadis, Bill Anagnos & Κostadis, παίζουν ζωντανά στο νέο χώρο στο -1 συνθέτοντας ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον ψηφιακών και αναλογικών ήχων. 

EXHIBITIONS
21.00 - 00.00

LIVE PERFORMANCES LINE UP: 
21.30 Panos Alexiadis
22.15 Bill Anagnos
23.00 Kostadis
………..
Γενική είσοδος: €5 
Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος δωρεάν
To εισιτήριο στηρίζει το έργο του ΜΚΤ

………..………..………..………..
………..………..………..………..
SHORT BIOS
………..………..………..………..
………..………..………..………..

Panos Alexiadis ~
Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτρονική / ηλεκτροακουστική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 κυκλοφορίες ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες γράφει για εκκλησιαστικό όργανο, ενώ παράλληλα συνεχίζει την συνεργασία του με τον κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη στη δημιουργία πειραματικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Bill Anagnos ~
Ο Ευθύμης Θεοδόσης, ενεργό μέλος της σύγχρονης μουσικής από το 2001, έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (Video dance, Synch Festival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Βωβούσας, Documenta14) με το πειραματικό δίδυμο Free Piece of Tape που διατηρεί με τον Γιώργο Αξιώτη. Από το 2015, εμφανίζεται επίσης με το προσωπικό του project Bill Anagnos. Ο Bill Anagnos είναι ένας φανταστικός ήρωας με άριστες ικανότητες στο χειρισμό οχημάτων. Σε αυτόν τον ήρωα μεταφόρτωσε επιπλέον παιδικά metadata όπως η μίμηση του ήχου της εξάτμισης που καθε παιδί κανει παίζοντας με αυτοκινητάκια στην αυλή του σχολείου, εικόνες από τις παραστάσεις του Σαμσών και της οικογένειας των Κουταλιανών στην πλατεία του χωριού, το ενδοοικογενιακό άγχος να μην χαλάσει το πικ απ και γρατζουνιστούν οι δίσκοι. Οι εμπειρίες αυτες μεταφράζονται σε ήχους συλλέγοντας προηχογραφημενο υλικό, βανδαλίζοντας δίσκους βινυλίου (πλάκες) και ρυθμίζοντας ποτενσιόμετρα.

Kostadis ~
Ο Κωσταντής, αυτοδίδακτος πολυοργανίστας, μηχανικός του ήχου και project architect στο οπτικοακουστικό project ‘Two Thousand Places‘, είναι ενεργό μέλος των Wham Jah και Lost Bodies ενώ έχει κυκλοφορήσει πέρα από τις συμμετοχές του σε πολλά άλμπουμ (Acid Baby Jesus, In Trance 95 κ.α) δύο προσωπικές δουλειές: το UNLEASH, στην Phase! Records το 2016, και το SLUMBER - 3 Ways to Calm & Sleep peacefully, mini album το 2017. Το Σεπτέβριο του 2018 κυκλοφόρησε το καινούριο του album "FRAGMENTS" σε μορφή Split LP με τον τσέχο UNCLE GRASHA's FLYING CIRCUS "Hüzün - Húzûn", απο την Sweetohm recordings σε έκδοση 300 αντιτύπων σε μαύρο βινύλιο. Οι ζωντανές εμφανίσεις του KOSTADIS βασιζόμενες εξ ολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας συνθέτουν κάθε φορά ένα διαφορετικό εμμονικό μπλέξιμο σκέψεων, εμπειριών, απομονωμένων ήχων και συναισθημάτων του μήνα, της εβδομάδας, της ημέρας, της στιγμής. Στις πρόσφατες performances του KOSTADIS περιλαμβάνονται το ‘634 minutes inside a volcano’ το 2016 που απέκτησε διεθνή δημοσιότητα, η συνεργασία του με τον sound designer Παύλο Γκούσιο στην live μουσική επένδυση ενός μεγάλης κλίμακας video installation με τίτλο "1095°C" στο atrium του Μουσείου Μπενάκη και η συνεργασία του με την light designer Στέλλα Κάλτσου για την παρουσίαση μίας ζωντανής ηχητικής και φωτιστικής εγκατάστασης στη σειρά ‘Microclimata‘ στο SNFCC.

Χορηγός Προϊόντος: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

………..………..………..………..
………..………..………..………..

EXHIBITIONS
+ LIVE PERFORMANCES

On Thursday October 11th, the Museum of Cycladic Art stays open late. Join us for a set of live experimental music performance in conjunction with the closing of the exhibitions of contemporary art George Condo at Cycladic και Paul Chan. Odysseus and the Bathers organized by NEON
Three Athens-based performers of the experimental music, Panos Alexiadis, Bill Anagnos & Κostadis , will transform the space of -1 into a gig space.

EXHIBITIONS
21.00 - 00.00

LIVE PERFORMANCES LINE UP: 
21.30 Panos Alexiadis
22.15 Bill Anagnos
23.00 Kostadis
………..

General Admission: €5
MCA Friends: Admission free
Ticket supports the Museum’s activities.
Product Sponsor: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τελευταία νέα