Η θεραπευτική προσέγγιση της γιόγκα στον χρόνιο πόνο

Ο χρόνιος μυοσκελετικός πόνος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες στρες και άγχους. Σήμερα θεωρείται ένα σύνθετο, πολυδιάστατο υποκειμενικό φαινόμενο που συνδέεται με την έντασή του, την ποιότητά του, την πορεία του, καθώς και το νόημα που το άτομο προσδίδει σε αυτόν. Συνοδεύεται συχνά από αρνητικά συναισθήματα, όπως αίσθημα αβοήθητου, αδυναμία, κατάθλιψη, απελπισία και θυμό. Η αντίληψη του πόνου είναι, εκτός από νευρολογική διαδικασία, και νοητική και συναισθηματική διεργασία στην οποία η Bahiranga Yoga Therapy μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί η φυσική λειτουργία της πλαστικότητας του εγκεφάλου προς όφελος του πάσχοντα στη διαχείριση του πόνου ως πηγής στρες.
Το πρόγραμμα Bahiranga Yoga Therapy συνδυάζει τις πρακτικές της Yoga για να δημιουργήσει μια σύγχρονη ολιστική θεραπευτική προσέγγιση γύρω από την ευεξία του ατόμου, με στόχο την πρόληψη και αποκατάσταση. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η Bahiranga Yoga Therapy σε συνδυασμό με την ιατρική αγωγή, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα σε χρόνιες παθήσεις.
Στις πρακτικές της Bahiranga Yoga Therapy δίνεται έμφαση στη αργή κίνηση και διατήρηση των asana (στάσεις σώματος) για αρκετή ώρα, με συνοδεία ήχων του ινδικού αρμονίου και mantras, αφήγηση ιστοριών από την παράδοση, οδηγώντας το σώμα και τον νου σε βαθιά χαλάρωση.

Το εργαστήρι που θα παρουσιάσουμε στο Beauty weekend του Μαΐου περιλαμβάνει:
 -Παρουσίαση της νευροφυσιολογίας του πόνου μέσα από τη σύγχρονη οπτική της νευροεπιστήμης.
-Μάθημα Bahiranga Yoga Therapy και εφαρμογή των yoga asanas 
-Τεχνικές αναπνοών
-Mantra Yoga

Μιχάλης Ευαγγελίδης-Mahatman
E-RYT 500, C-IAYT, Φυσιοθεραπευτής
Www.nadayoga.gr

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777