Μιχάλης Ευαγγελίδης

 

Είμαι ο Μιχάλης Mahatman Ευαγγελίδης, προερχόμενος από τον ακαδημαϊκό επιστημονικό χώρο με BSc Φυσιοθεραπείας και BSc, MSc ως Βιοχημικός Μηχανικός, ασκούμαι στη γιόγκα από το 2003 και την πρώτη εκπαίδευση πάνω στη γιόγκα την έλαβα στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα στο Άσραμ Παιανίας (360 ώρες). Συνέχισα τις σπουδές στην Αυστραλία στο Academy of Yoga Science (πρώην Ακαδημία Σατυανάντα Γιόγκα Αυστραλίας) αποκτώντας το Diploma of Satyananda Yoga Training Level 2, διάρκειας 1500 ωρών.

Η επιστημονική μου κατάρτιση περιλαμβάνει δίπλωμα φυσιοθεραπείας BSc από το Coventry University με εξειδίκευση στην οστεοπρακτική και χειροπρακτική Ackerman. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα σε Yoga Therapy με τον Acharya Harilaji στην Γερμανία, Yoga Vidya, διάρκειας 763 ωρών, Ayurveda Marma abhyanga Training με τον Anantharavi Thillainathan. Είμαι πιστοποιημένος Certified Yoga Therapist, από τον Διεθνή Οργανισμό -International Association of Yoga Therapist (IAYT).

Εφαρμόζω πρακτικά την προσέγγιση της κλινικής θεραπευτικής γιόγκα για την διαχείριση παθήσεων και ασχολούμαι τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο με άτομα με χρόνιες και επίπονες παθήσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, κυστική ίνωση, νεοπλασία, καρδιοαναπνευστικά, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.α. Σε ερευνητικό επίπεδο ασχολούμαι με τη θεραπευτική επίδραση των πρακτικών της γιόγκα στην ανθρώπινη φυσιολογία. Έχω πραγματοποιήσει κλινικές μελέτες, παρουσιάσεις και εκπαιδεύσεις σε πανεπιστήμια με θέμα τη διαχείριση του χρόνιου πόνου.

 Είμαι πιστοποιημένος Heart Math Mentor από το HeartMath Institute (HMI), σε επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές για την ανάπτυξη της διαισθητικής ευφυΐας Heartfullness & intuitive intelligence.

 Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την διδασκαλία, οργανώνω και διευθύνω προγράμματα ανώτερης εκπαίδευσης δασκάλων θεραπευτικής γιόγκα, επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και βιωματικά εργαστήρια με θέμα Γιόγκα και Υγεία. Από το 2010 διευθύνω το Nada Yoga place, στην Νέα Σμύρνη.

Όλοι οι συνεργάτες