«Αυτοσχεδιασμός χορού»

Ο χορός είναι μια συνθέτη τέχνη που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και εκφράζει συναισθήματα μέσα από την κίνηση του σώματος σε συνδυασμό με τον ήχο και χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει ο άνθρωπος. Είναι συνεπώς μια θεραπευτική μέθοδος κατάλληλη για κάθε άνθρωπο που ζει στην πόλη και οι συνθήκες της ζωής τον πιέζουν και τον εμποδίζουν να χαρεί τα πιο απλά πράγματα. 

Κάθε αρνητικό συναίσθημα μετά το τέλος του μαθήματος έχει εξαλειφθεί και έρχεται χαρά, όρεξη για ζωή, αγάπη για το σώμα και τους άλλους στην ομάδα, αυτοπεποίθηση και ψυχοσωματική υγεία.

 

Το σεμινάριο χορού απευθύνεται σε ενήλικες, που αναζητούν να βιώσουν την σύνδεση του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος μέσα από την σωματική έκφραση. Ο στόχος του μαθήματος είναι μια εσωτερική διαδικασία, που περιλαμβάνει αυτοπαρατήρηση, αυτοέκφραση, κατανόηση του υλικού που εκδηλώνεται και σύνδεση με την ζωή του και την καθημερινότητα του, αλλά και τη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους σχετιζόμαστε με τους άλλους σε μη λεκτικό επίπεδο. Δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία σε κανένα είδος χορού για τη συμμετοχή σε αυτό το μάθημα. Ο αυτοσχεδιασμός ξετυλίγει στοιχεία που θέλουμε να επικοινωνήσουμε και ταυτόχρονα είναι ένας τρόπος άσκησης, γιατί ο καθένας επιλέγει τα εκφραστικά του μέσα και βάσει των σωματικών του δυνατοτήτων, δηλαδή όσο μπορεί και του επιτρέπει το σώμα του. 

Ώρες σεμιναρίου:  Κυριακή 17:00-19.00

 

Κατερίνα Βούλγαρη

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777