«Το ανθρώπινο σώμα και αυτο ίαση»

Παρατηρώντας το ανθρώπινο σώμα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν τα εξής μέρη:

Ένας κεντρικός κορμός. Πέριξ αυτού φύονται όλα τα υπόλοιπα. Ο κεντρικός κορμός φιλοξενεί την σπονδυλική στήλη και στο οπίσθιο μέρος, πρόσθια της σπονδυλικής στήλης βρίσκονται όλα τα εσωτερικά όργανα.

Πολύ σημαντικό για τον κεντρικό κορμό η σπονδυλική στήλη. Είναι το μέρος του σώματός μας απ’ το οποίο φύονται όλα τα υπόλοιπα.

Προς την γη φύονται τα δύο πόδια, οι ρίζες του σώματός μας. Το μέρος, τα πόδια δηλαδή, που μας φέρνουν σ’ επαφή με την Γη, αλλά βέβαια και τα στοιχεία της γης και του νερού, είναι οι ρίζες μας.

Προς τον Ουρανό φύονται τα άνω άκρα, τα χέρια που είναι τα κλαδιά μας, που μας φέρνουν σ’ επαφή με τα ουράνια στοιχεία της φωτιάς και του αέρα.

Τα χέρια είναι τα κλαδιά μας. Εκτός όμως απ’ τα άνω άκρα στο άνω μέρος του κορμού μας βρίσκεται ο λαιμός και το κεφάλι.

Ο λαιμός φαίνεται ότι παίζει στηρικτικό ρόλο για το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα διαμέσου αυτού διέρχονται κανάλια επικοινωνίας με τον κεντρικό κορμό (πεπτικός σωλήνας, αναπνευστικός σωλήνας, αγγεία, νωτιαίος μυελός).

Το κεφάλι είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο στον άνθρωπο. Φιλοξενεί τα αισθητήρια όργανα, άρα λειτουργεί ως παρατηρητήριο, ενώ το οπίσθιο τμήμα του φέρει το κρανίο, μια σχεδόν τέλεια σφαίρα, κατ’ απομίμηση όπως αναφέρει ο Πλάτων στον Τίμαιο, του Ουράνιου Θόλου.

 

Ώρες σεμιναρίου: Κυριακή 11:30 -13:30 

 

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Φυσίατρος – Βελονιστής – Βοτανοθεραπευτής

Υπεύθυνος εκπαίδευσης στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

www.akadimia.gr

 

 

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777