Κωνσταντίνος Νίκου

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος Νίκου,

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής. Εργάζομαι ιδιωτικά εδώ και 12 χρόνια. Οι σπουδές μου είναι πάνω στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Counseling & Psychology) και είμαι κάτοχος πτυχίου (Higher National Diploma- Level 5 BTEC, Edexcel, 2009). Είμαι εκπαιδευμένος σε 3 διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι :

Προσωποκεντρική Θεραπεία (Carl Rogers, 2009)

Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement & Desensitization & Reprocessing, Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, 2014)

Θεραπεία Gestalt (Gestalt Institute of San Francisco 2015-2019)

Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στην Διαγνωστική Ψυχολογία για τη χορήγηση, επεξεργασία και ανάλυση του Ερωτηματολογίου MMPI2 (Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα, 2006, ISON Psychometrica), καθώς επίσης και στη χρήση του συστήματος Διάγνωσης Ψυχολογίας Παιδιών & Ενηλίκων DSM-IV, 2018, ISON Psychometrica)

Από το 2011 ως σήμερα, εργάζομαι, με γονείς όλων των ηλικιών αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά (Δάσκαλοι, Προπονητές, Παιδαγωγοί) ως Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της Gordon Hellas & της Gordon Training International,  παραδίδοντας Σεμινάρια Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων.

Σε ότι αφορά τις εθελοντικές μου δράσεις πάνω στο χώρο της ψυχολογίας, έχω συνεργαστεί με επιτυχία με το φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού» ως βοηθός συντονιστή ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης ανύπαντρων μητέρων, κατά το διάστημα 2006-2008.

Επίσης, η αγάπη μου για τα ηλικιωμένα άτομα, με έφερε κοντά με την ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», όπου εργάστηκα στην Τηλεφωνική Ψυχολογική Υποστήριξη Ηλικιωμένων, την περίοδο 2010-2012. Τον τελευταίο χρόνο, με μεγάλη μου χαρά συνεργάζομαι με την ΜΚΟ 100MENTORS και την The Tipping Point in Education, ως μέντορας, πραγματοποιώντας συνεδρίες με μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.  

Τα τελευταία 4 χρόνια εμπνέομαι ιδιαίτερα και  εκπαιδεύομαι στην θεραπεία Gestalt και αυτή την περίοδο συγγράφω διπλωματική εργασία για την πιστοποίησή μου ως «Θεραπευτής Gestalt».

 Πτυχιακή εργασία συμβουλευτικής ψυχολογίας:

«Η σύγκρουση στις ομάδες και την Ομαδική Θεραπεία»

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Σεμιναρίων για Γονείς & Δασκάλους

Εργάζομαι ιδιωτικά σε ατομικές & ομαδικές συνεδρίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο

«Ψυχική Υγεία από την αρχή».

Όλοι οι συνεργάτες