Ηλίας Τσούγκος

 

Δρ. Ηλίας Τσούγκος

Eίμαι Καρδιολόγος, Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου της Κύπρου και πρόεδρος της ομάδας εργασίας κλινικής καρδιολογίας του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Είμαι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διατέλεσα τις βασικές μου σπουδές.

Τα προηγούμενα 10 έτη εργαζόμουν ως Πανεπιστημιακός υπότροφος με κλινικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο (διδασκαλία στους φοιτητές του 5ου έτους) στο ΠΓΝΑ Αττικό. Επίσης διετέλεσα καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νοσηλευτική Καρδιολογία» επί 4 συναπτά έτη. Έχω μετεκπαίδευση στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς αλλά και σε προγράμματα αποκατάστασης και αποθεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια (ΠΓΝΑ Αττικό, ΠΓΝΑ Λαϊκό , Carolinsca University). Έχω επίσης εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές των καρδιολογικών υπερήχων (Stress Echo, Διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και την τρισδιάστατη (3D) υπερηχωγραφία , Royal Society of Medicine London, UK, 2014). 

 

Τέλος έχω αποκτήσει δίπλωμα στην καταδυτική και υπερβαρική ιατρική. Είμαι ταμίας του Ελληνικού Κολλεγίου καρδιολογίας , μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μέλος της Επιστημονικής Eπιτροπής της Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων.

Ήμουν κύριος ερευνητής των μελετών «On target» και «Manage- HF» καθώς επίσης και της μελέτης του γονιδίου της φωσφολαμβάνης στον Ελλαδικό χώρο σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Έχω συνολικά δημοσιεύσει πάνω από 50 επιστημονικά άρθρα, 15 πλήρης δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά και 38 σε εθνικά περιοδικά. Ακόμα συμμετείχα στην παρουσίαση πάνω από 100 άρθρων υπό τη μορφή περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Είμαι κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχω συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και μεγάλο αριθμό άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες. Τιμήθηκα με υποτροφία της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας.

Όλοι οι συνεργάτες