Άννα Μαρία Κυριακοπούλου

 

Είμαι η  Άννα Μαρία Κυριακοπούλου,

MSc Ψυχολόγος (London School Of Economics & Political Science)  και Ψυχαναλύτρια Ομάδας. Εργάζομαι  στο ιδιωτικό μου γραφείο,  «Ψυχική Υγεία από την αρχή», προσφέροντας ψυχική στήριξη και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε ενήλικες,  εφήβους  και παιδιά. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος για 15 έτη στους «Φίλους του Παιδιού»  (Φιλανθρωπικό Σωματείο / Ένωση   «Μαζί για το Παιδί» και έχω προσφέρει ψυχοθεραπευτική στήριξη σε ομάδα θεραπείας γυναικών με κατάθλιψη στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο /Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω ειδικευτεί στην Τραυματοθεραπεία ( EMDR (Eye Movement Desensitization and Repossessing) Brainspotting CRM). Είμαι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια και Επόπτρια Ψυχολόγων από την EMDR Europe Association και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην Μέθοδο Αποτελεσματικού Γονέα και Δασκάλου. Έχω εκπαιδευτεί στην θεραπεία  Gestalt και Θεραπεία Σχημάτων.  Διαθέτω 25ετή κλινική εμπειρία και ακολουθώ συνθετική ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ψυχολόγου (Registered EuroPsy Psychologist) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Έχω διοικητική εμπειρία (9 έτη) μέσα από την ιδιότητά μου ως πρόεδρος (για 5 έτη 2012 – 2017 )της εταιρείας EMDR-Hellas ( διάδοση της ψυχοθεραπευτικής μεθόδου EMDR στην Ελλάδα κάτω από την ομπρέλα της EMDR Europe Association)καθώς και  ως μέλος του ΔΣ της EMDR-Hellας.

Είμαι επίσης μέλος  της Επιτροπής Πιστοποίησης  θεραπευτών και εποπτών EMDR, με στόχο  την πιστοποίηση συναδέλφων ψυχολόγων και την απόκτηση των τίτλων EMDR  θεραπευτή/  EMDR EUROPE ACCREDITED PRACTITIONER  και EMDR Επόπτη / EMDR  EUROPE ACCREDITED Consultant σε συνεργασία με την EMDR Europe Association.

 

 

Ελένη Δασκαλάκη

 

 

Ονομάζομαι Ελένη Δασκαλάκη και είμαι αρθρογράφος και συγγραφέας. Τα τελευταία χρόνια έχω συνεργαστεί με τα περισσότερα μηνιαία και εβδομαδιαία γυναικεία περιοδικά και σήμερα είμαι ιατρική συντάκτρια στο shape.gr και το capital.gr και αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Shape των Αττικών εκδόσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα σωματικής και ψυχικής ευεξίας, με την υγεία και τη διατροφή μας, με αρθρογραφία που αφορά τις σχέσεις με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική μου δουλειά, μεταφράζω βιβλία από τα αγγλικά και τα γαλλικά και γράφω παραμύθια για παιδιά. Σήμερα κυκλοφορούν 4 παραμύθια μου από τις εκδόσεις Ψυχογιός (Όταν ο Καστανούλης έγινε αστεράκι, Οι αμυγδαλιές του Λευτέρη, Η ανυπόμονη Εύη και Η Νεφέλη θέλει πάντα να κερδίζει) ενώ μόλις κυκλοφόρησε το παραμύθι μου "Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει" για τη σεξουαλική παρενόχληση από τις εκδόσεις Σοκόλη και υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου.

Όλοι οι συνεργάτες