Γείωση: Τα οφέλη της σύνδεσης με την ενέργεια της Γης

Έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να περπατήσετε ξυπόλυτοι στην παραλία ή να νιώσετε το γρασίδι ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας; Απ' ότι φαίνεται η τάση αυτή έχει βαθύτερη ρίζα πέρα από το ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. 'Εχει επανειλημένως αποδειχτεί πως υπάρχει μια σημαντική ηλεκτρική αλληλεπίδραση μεταξύ της γης και του καθένος από εμάς.

Η γη, καθώς φαίνεται, δεν είναι ουδέτερα φορτισμένη όπως πίστευαν αρχικά-έχει αρνητικό φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι έχει αφθονία ηλεκτρονίων. Αυτό το φορτίο δεν αλληλεπιδρά με μας τόσο συχνά καθώς ζούμε σε κτίρια με μόνωση και φοράμε παπούτσια με μόνωση. Με άλλα λόγια σπανίως αγγίζουμε το έδαφος!  

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ;

Οι άνθρωποι εξελίγχθηκαν, όπως όλα τα ζώα , περπατώντας στο έδαφος χωρίς μονωτικά φράγματα ανάμεσα στη γη και τα πόδια τους. Είναι γνωστό πως τα πέλματα των ποδιών μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα λόγω της υψηλής συγκέντρωσης νευρικών απολήξεων. Δεδομένου ότι ο νευρικός ιστός είναι ηλεκτρικώς αγώγιμος, είναι εύκολο να καταλάβουμε οτι τα πέλματα μας είναι επιφάνειες με ιδιαίτερη αγωγιμότητα.

Εξαιτίας της αγωγιμότητας των πελμάτων μας, είχε γίνει μια υπόθεση πως ίσως υπάρχει μια ηλεκτρική αλληλεπίδραση ανάμεσα στη γη και το αρνητικό φορτίο του σώματος μας. Αυτή η υπόθεση δοκιμάστηκε αρκετές φορές και τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον καταπληκτικά. Οι ερευνητές βρήκαν πως υπάρχει μια σημαντική σχέση ανάμεσα στο φορτίο του σώματος μας και το έδαφος.

Στην πραγματικότητα, καθορίστηκε πως η γη δρα ως μια φυσική δεξαμενή ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν κάποιος έχει υπερβολικό αρνητικό φορτίο, ή πλεόνασμα ηλεκτρονίων, αυτό το πλεόνασμα θα απορροφηθεί από τη γη. Εάν κάποιος έχει θετικό φορτίο, ή ανεπάρκεια ηλεκτρονίων, τότε η γη θα παράσχει ό, τι χρειάζεται για να επιτύχει ομοιόσταση (ισορροπία). Αυτή είναι όντως μια εκπληκτική ανακάλυψη: το να πατάς στο έδαφος ηλεκτρικώς σε ισορροπεί!  

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Στα προηγούμενα είκοσι χρόνια, ήμασταν μάρτυρες μιας έκρηξης στην έρευνας που διεξάγεται όσον αφορά την ανθρώπινη φυσιολογία και την ασθένεια. Αυτό που ανακαλύφθηκε ώθησε σχεδόν στην παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας των αντιοξειδωτικών και τη διαδικασία της οξείδωσης. Η οξείδωση, κυριολεκτικά η ίδια διαδικασία κατά την οποία σκουριάζει ο σίδηρος, έχει βρεθεί να συμβάλει σημαντικά στη γήρανση και το σχηματισμό των νόσων.

Οι ένοχοι είναι οι "ελεύθερες ρίζες.” Ελεύθερη ρίζα λέγεται ένα μόριο που έχει γίνει ασταθές εξαιτίας της έλλειψης ενός ηλεκτρονίου. Οι ελεύθερες ρίζες θα "κλέψουν" ηλεκτρόνια από άλλα μόρια έτσι ώστε να γίνουν σταθερές, αλλά στην πορεία παράγουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Με τον καιρό, οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν οποιονδήποτε ιστό και να οδηγήσουν στην γήρανση και την ασθένεια.

Οι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται  στο σώμα μας φυσικά ως ένα υποπροϊόν του στρες, των περιβαλλοντικών και διατροφικών τοξινών και φυσικών μεταβολικών διαδικασίων. Η λύση που προσφέρει η φύση για τις ελεύθερες ρίζες είναι τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βάζουν ένα τέλος στην οξείδωση παρέχοντας τα ηλεκτρόνια που λείπουν απο τις ελεύθερες ρίζες χωρίς τα ίδια να γίνονται ελεύθερες ρίζες.

Χάρις στην πρόοδο της επιστήμης, τώρα πια αντιλαμβανόμαστε ότι η φυσική διαδικασία της φλεγμονής σχετίζεται με την οξείδωση. Η φλεγμονή , που επίσης καλείται "ο σιωπηλός δολοφόνος", είναι η κορυφαία θεωρία σχετικά με την υποκείμενη αιτία πολλών ασθενειών (όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις). Το πρόβλημα της φλεγμονής δεν βρίσκεται σε μια ανεπάρκεια των ηλεκτρονίων, όπως στην οξείδωση, αλλά σε πλεόνασμα ηλεκτρονίων.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΓΕΙΩΜΕΝΟΙ!

Όταν γειώνετε τον εαυτό σας, αξιοποιείτε την πιο ισχυρή μορφή των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών που παρέχει η φύση: τα ελεύθερα ηλεκτρόνια. Η επίδραση δεν χρειάζεται να προέρχεται από μια ένεση ή ένα φάρμακο, αλλά έρχεται κατευθείαν από τη γη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακουμπήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος!

Ζούμε σε ένα περιβάλλον, όπου είμαστε εκτεθειμένοι σε μια συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, αυτό αυξάνει την ποσότητα των ελεύθερων ριζών που παράγονται στα σώματα μας. Οι ελεύθερες ρίζες είναι θετικά φορτισμένα μόρια τα οποία οδηγούν στην φλεγμονή. Η άμεση επαφή με την γη μεταφέρει στιγμιαία φυσική ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα, καθώς η γη είναι μια ανεξάντλητη πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων. ( Η καρδιά μας, ο εγκέφαλος μας, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι όλα ουσιαστικά ηλεκτρικά υποσυστημάτα που λειτουργούν μέσα σε ένα «βιοηλεκτρικό» σώμα.)

Όταν ήμαστε σε άμεση επαφή με το έδαφος (περπατάμε, καθόμαστε ή ξαπλώνουμε στην επιφάνεια της γης), η ροή της ενέργειας από την γη (ελεύθερα ηλεκτρόνια) εξουδευτερώνει την επιρροή των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας.

Αυτό προκαλεί ευνοϊκές φυσιολογικές αλλαγές που προωθούν τη βέλτιστη υγεία.

Παραδοσιακά τα παπούτσια ήταν φτιαγμένα από δέρμα, το οποίο είναι στην πραγματικότητα αγωγός των ηλεκτρονίων οπότε και  διατηρεί μια αγώγιμη επαφή μεταξύ της Γης και των ποδιών σας. Ωστόσο τα πλαστικά και λαστιχένια παπούτσια της σημερινής εποχής είναι ηλεκτρικοί μονωτές και ως εκ τούτου εμποδίζουν την ωφέλιμη ροή ελεκτρονίων από τη γη στο σώμα μας.

Η γειώση μπορεί να γίνει περπατώντας ξυπόλυτοι και/ή καθισμένοι στο γρασίδι, στο χώμα, ή την άμμο. Η γείωση θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 60 λεπτά την ημέρα και για καλύτερα αποτελέσματα όσο πιο πολύ είναι εφικτό την ημέρα!

img2

Αυτές είναι εικόνες από μικροσκόπιο που δείχνουν αίμα που έχει παρθεί από τρία άτομα λίγο πριν και λίγο μετά από 40 λεπτά γείωσης.

( Οι εικόνες του πριν είναι αριστερά και του μετά είναι δεξιά). Οι εικόνες δείχνουν ξεκάθαρα μια δραματική αραίωση και αποδέσμευση των κυττάρων του αίματος.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να περπατάμε ξυπόλυτοι και να εκμεταλλευτούμε την αρχέγονη ενέργεια της γης:

  •  Η φλεγμονή έχει συνδεθεί με σχεδόν κάθε εκφυλιστική ασθένεια που μπορείτε να σκεφτείτε- καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη, αρθρίτιδα, γλαύκωμα, αυτοάνοσες παθήσεις, καρκίνο και πολλές άλλες. Η γείωση μειώνει την χρόνια φλεγμονή και κάθε συναφή χρόνιο πόνο.
  • Η γείωση εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας, μειώνοντας σημαντικά το οξειδωτικό στρες και μας βοηθά να αναρρώσουμε εύκολα από κακώσεις, τραυματισμούς και εξάντληση.
  • Η γείωση προτείνεται για τον καθένα με μια αυτοάνοση πάθηση.
  • Η γείωση επηρεάζει άμεσα το DNA.
  • Όταν πατάμε στο εμπλουτισμένο με ηλεκτρόνια έδαφος, μια βελτιωμένη ισορροπία του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος εμφανίζεται.
  • Ενισχύεται η κυκλοφορία, και αυτό οδηγεί σε περισσότερη ενέργεια.
  • Η γη είναι το φυσικό αντίδοτο για την ανεπάρκεια ηλεκτρονίων ώστε να επιτύχουμε μια υγιή ισορροπία.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
  • Μειώνει τα ορμονικά συμπτώματα και τα συμπτώματα της εμμηνόρροιας.

  Πηγή:earthweareone.com