Καλύτερη η γυμναστική το απόγευμα!

Κατηγορία: 

Έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι το απόγευμα η καλύτερη ώρα για γυμναστική. Κι αυτό γιατί ενώ όταν κάνεις γυμναστική το πρωί καις ευκολότερα λίπος, όταν γυμνάζεσαι το απόγευμα χτίζεις ευκολότερα μυς.
 
Μετά τις 4 το απόγευμα η καλύτερη ώρα για γυμναστική
Δεν είναι σύμπτωση που πολλά παγκόσμια ρεκόρ στο στίβο καταρρίπτονται το απόγευμα και συγκεκριμένα τις ώρες μεταξύ 16:00 και 20:00. Αυτή άλλωστε είναι η ώρα της ημέρας που η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι είναι το απόγευμα η καλύτερη ώρα για γυμναστική, αφού τότε είσαι πιο δυνατή, πιο γρήγορη και γενικά σε θέση να πιέσεις τον εαυτό σου. Κι αυτό γιατί το απόγευμα οι μύες σου είναι πιο ζεστοί, άρα και πιο δυνατοί και λιγότερο επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Επιπλέον, έχεις λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσεις, επειδή οι τένοντες και οι σύνδεσμοι είναι πιο ελαστικοί τις ώρες αυτές.
 
Η γυμναστική το απόγευμα
Η άσκηση το μεσημέρι και το απόγευμα σε βοηθά να «χτίζεις» μυς σε λιγότερο χρόνο. Ευρωπαϊκή μελέτη βρήκε ότι τα άτομα που έκαναν γυμναστική το απόγευμα παρουσίαζαν 20% περισσότερη μυική δύναμη σε σύγκριση με τα άτομα που συνήθιζαν να γυμνάζονται πρωί.
Επίσης, μία φιλανδική έρευνα παρουσίασε ένα πείραμα 20 εβδομάδων, στο οποίο συμμετέχοντες που γυμνάζονταν το απόγευμα έχτισαν 3,5% περισσότερους μυς χωρίς λίπος σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν γυμναστική το πρωί. Είναι απόλυτα λογικό το γεγονός ότι οι μυς σου θα ανταποκριθούν καλύτερα στην προπόνηση ενδυνάμωσης που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Και είναι γεγονός επίσης, ότι το σώμα σου λειτουργεί πιο αποτελεσματικά το απόγευμα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Αυτό μπορεί να εξηγήσει και γιατί το ίδιο πρόγραμμα προπόνησης ενδυνάμωσης μπορεί να σε κουράζει πολύ περισσότερο όταν το εκτελείς το πρωί από όταν το κάνεις το απόγευμα: απλώς το σώμα σου μετά το μεσημέρι έχει μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη.

Σχετικά Άρθρα