Το κανάλι Body in Balance Gr. μας κρατάει σε φόρμα εντός και εκτός γυμναστηρίου

Αν, όπως πολλοί άνθρωποι, απείχατε από τη γυμναστική όταν έκλεισαν τα γυμναστήρια, δείτε πώς θα μπορέσετε να επανέλθετε στην άσκηση και στην ευεξία που αυτή μας δίνει, τώρα με την άρση των μέτρων.

Ορισμένοι άνθρωποι, με το πολύμηνο κλείσιμο των γυμναστηρίων παράτησαν την άσκηση, ενώ άλλοι συνέχισαν να γυμνάζονται στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους.

Όσοι σταμάτησαν να γυμνάζονται τακτικά, έχουν δει τα αποτελέσματα ενός χρόνου... καθισιού στο σώμα τους αλλά και στην ψυχολογία τους. Για άτομα που πήγαιναν τακτικά στο γυμναστήριο, η πανδημία δεν ήταν και η καλύτερη περίοδος, καθώς το γυμναστήριο προσφέρει και άλλα οφέλη πέραν της γυμναστικής.

 

 

Το γυμναστήριο είναι ένα μέρος που βλέπουμε κόσμο, συνεπώς κοινωνικοποιούμαστε, ενώ για πολλούς θαμώνες είναι σύνηθες να γυμνάζονται με κάποιον που γνώρισαν εκεί και επιλέγουν να πηγαίνουν τις ίδιες ώρες. Υπάρχει η ψυχολογική ασφάλεια ότι γυμναζόμαστε σε ένα μέρος που έχει ειδικούς, συνεπώς ξέρουμε πως ό,τι και αν πάει στραβά, θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Επιπλέον, το γυμναστήριο ως μέρος που συνδυάζει κάθε μορφή γυμναστικής που χρειαζόμαστε (βάρη, ποδήλατο ή διάδρομος μέχρι τροχαλίες και σάκους του μποξ) αποτελεί και έναν προορισμό που εντάσσουμε στο πρόγραμμα της ημέρας μας, και που μας βοηθά να έχουμε μια πιο υγιή ρουτίνα.

Το ζήτημα είναι να επανέλθουμε σιγά-σιγά στην παλιά μας ρουτίνα. Και να γνωρίζουμε ποια πράγματα πρέπει να προσέχουμε, για να το κάνουμε σωστά και με ασφάλεια. Επειδή, προφανώς, οι αντοχές μας είναι σαφώς μειωμένες.

 

 

Δεν περιμένουμε θαύματα

Εννοείται ότι θα πρέπει να αρχίσουμε σταδιακά. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες επαναλήψεις, ούτε να σηκώνουμε τα ίδια βάρη σε κιλά αμέσως. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αναλόγως. Και να χαιρόμαστε, βέβαια, με κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνουμε για να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θυμάται ο οργανισμός μας τις καλές συνήθειες.

 

Ασκούμαστε με ασφάλεια

Ακριβώς επειδή οι αντοχές μας είναι μειωμένες και δεν είμαστε και απόλυτα σίγουροι πού βρίσκονται τα όριά μας, είναι λίγο επικίνδυνο να το παρακάνουμε. Στο πρώτο σοβαρό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, ή αν υπάρξει ξαφνικός πόνος, σταματάμε αμέσως. Και δεν ξεχνάμε να ξεκουραζόμαστε αρκετά. Η αντοχή μας θα αυξηθεί σύντομα.

 

 

Δεν χάνουμε τη διάθεσή μας για άσκηση

Σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού Lancet, οι άνθρωποι που γυμνάζονται έστω και 15 λεπτά καθημερινά, μπορούν να ζήσουν μέχρι και τρία χρόνια παραπάνω.

Τα ακόμα καλύτερα νέα, είναι πως δεν χρειαζόμαστε το γυμναστήριο και τα όργανά του για να κάνουμε ασκήσεις.

Μέχρι να ανοίξουν τα γυμναστήρια, λοιπόν, και μέχρι να πάρουμε την απόφαση να πάμε, μπορούμε να ενισχύσουμε το σώμα μας, να τονωθούμε και να νιώσουμε ευεξία, με τις εκπομπές του καναλιού Body in Balance Gr., που με τους εκπαιδευτές του, μας κάνει παρέα στο lockdown αλλά και όταν είμαστε ελεύθεροι να πάμε στο γυμναστήριο.

 

 

 

Γυμναζόμαστε στο σπίτι με ασφάλεια

Με τις εκπομπές άσκησης του καναλιού, εκτός από το ότι διατηρούμε τη φόρμα μας μέχρι να επανέλθουμε στην πρότερη καθημερινότητά μας, ταυτόχρονα δυναμώνουμε τον οργανισμό μας ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.

Ας δούμε πώς γίνεται αυτό, απλά, σε καθημερινή βάση, με το πρόγραμμα του καναλιού Body in Balance Greece που εκπέμπει στο 456 της Cosmote TV όλο το 24ωρο.

Υπάρχουν τηλεοπτικές ζώνες για αθλητές, τη γυναίκα και το παιδί, για extreme sports, hiking, πολεμικές τέχνες, θαλάσσια σπορ, άθληση με βάρη, yoga, Pilates και ασκήσεις για χορευτές. Επιλέγουμε την άσκηση που μας ταιριάζει και αρχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα με το πρόγραμμα και τον εκπαιδευτή που μας αρέσει και ταιριάζει στο στυλ άσκησης που προτιμάμε. 

 

 

Γυμναζόμαστε καθημερινά με τους καλύτερους trainers στον κόσμο. Όσοι δεν είστε συνδρομητές της Cosmote TV, ενημερωθείτε για τα εκπτωτικά πακέτα και στο μεταξύ μπορείτε να μας βλέπετε στο YouTube: Body in Balance Greece.

 

Με  το ανανεωμένο πρόγραμμα του Body in Balance Greece, έχουμε καθημερινά ένα γυμναστήριο στο σπίτι, με εκπαιδευτές τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας Έλληνες και ξένους

 

Πάμε να φορτώσουμε τις ενεργειακές μας μπαταρίες, να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις μας, χαρίζοντας στον εαυτό μας κάποια λεπτά ηρεμίας και αναζωογόνησης. Το αξίζουμε όλοι!!! 

 

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Τσαντίλη Αρχισυντάκτρια- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

 

www.ifigenia-tsantili.gr

 

Σχετικά Άρθρα