Η καλύτερη άσκηση για τέλειους κοιλιακούς!

Κατηγορία: 

 
Απόκτησε την κοιλιά που θες μόνο με μία άσκηση. Γυμνάζει ταυτόχρονα τους βαθύτερους κοιλιακούς μυς και την πλάτη σου, ώστε να σφίξει και να δυναμώσει το μέσο του σώματός σου. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων τρεις φορές την εβδομάδα ή ιδανικά κάθε μέρα. Ήδη σε 2 εβδομάδες δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!
 
Πως γίνεται η άσκηση     
-         Ακούμπησε τα χέρια σου στο πάτωμα, ακριβώς κάτω από το ύψος των ώμων σου και τέντωσε πίσω τα πόδια, ενωμένα μεταξύ τους, ισορροπώντας στις μύτες των ποδιών και τις παλάμες σου.
-         Σφίξε τους κοιλιακούς σου και σπρώξε προς τα κάτω τον κόκκυγα, ώστε το σώμα σου να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Ίσιωσε και σφίξε τους ώμους σου και διατήρησε το κεφάλι και τον αυχένα σου χαλαρά στην ευθεία.
-         Κρατώντας σε ίσια γραμμή τον κορμό και τους γοφούς και τα δάχτυλα των ποδιών κολλημένα στο δάπεδο, χαμήλωσε το αριστερό γόνατο μέχρι να φθάσει περίπου 1 εκ. από αυτό.
-         Ίσιωσε το αριστερό πόδι, μείνε στην ευθεία και αμέσως χαμήλωσε το δεξί γόνατο για να εκτελέσεις μία επανάληψη.
-         Συνέχισε εναλλάσσοντας τα πόδια μέχρι να ολοκληρώσεις το σετ.
 
Συμβουλές για να κάνεις την άσκηση σωστά
-         Πίεσε με τις παλάμες στο δάπεδο με ισομεγέθη δύναμη, για να βοηθήσεις τους γοφούς σου να παραμείνουν παράλληλοι με αυτό και μην αφήσεις την κοιλιά σου χαλαρή.
-         Μην αφήσεις την πλάτη σου να κυρτώσει και την κοιλιά σου να «πέσει» προς το πάτωμα την ώρα που χαμηλώνεις και μαζεύεις τα γόνατα. Αυτό το λάθος δημιουργεί ένταση στον αυχένα, στη σπονδυλική στήλη και στους μυς της μέσης.
-         Μη χαλαρώνεις και μην περιστρέφεις τους γοφούς σου. Έτσι, μειώνεται η αποτελεσματικότητα της άσκησης.
-         Το άνοιγμα των χεριών δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε πλάτος από το μήκος των ώμων σου, γιατί μπορεί να ασκήσεις πίεση στους καρπούς ή να χάσεις την ισορροπία σου.

Σχετικά Άρθρα