Ένας παράδεισος φυτών και βοτάνων

Κατηγορία: 

Ο κ. Κορρές εξηγεί την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγής βιολογικών βοτάνων με εμπορική αξία στην Ελλάδα. Επενδύοντας σταθερά περίπου το 6% του ετήσιου προϋπολογισμού της στην έρευνα και την ανάπτυξη, η Κορρές συνεχίζει να «ψάχνει», να αναδεικνύει και να διαφημίζει ανά τον κόσμο τις θαυματουργικές δυνάμεις της ελληνικής γης.

 

"Ξεκίνησα με μοναδικό οδηγό αυτό που ένιωθα ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα γιατί το πίστευα πραγματικά. Ήθελα με χρήση φυσικών α’ υλών να δημιουργήσω προϊόντα που πρώτα εγώ θα ήμουν περήφανος να προσφέρω στους φίλους μου. 

 

Υπάρχει μία ροή στη φύση και μία αλληλεπίδραση, η οποία κρύβει μεγάλη δύναμη. Αυτή τη ροή προσπαθούμε να ακολουθήσουμε... Αξιοποιούμε τα ελληνικά βότανα, προωθούμε τη βιολογική καλλιέργεια, προστατεύουμε φυτικούς πληθυσμούς, συνεργαζόμαστε με Έλληνες καλλιεργητές, ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα.

 

Αλλά παράλληλα μελετάμε τα φυσικά συστατικά, φέρνουμε στην εικόνα την επιστήμη, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητές τους και αναπτύσσουμε προϊόντα που έχουν ορατό αποτέλεσμα μέσα από μία ήπια προσέγγιση. Προσωπικά αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι ως παρέμβαση, αλλά ως συντονισμό με τη φύση.

 

Φανταστείτε ότι παγκόσμια τα πολύ μελετημένα βότανα είναι λιγότερα από 200, και μόνο στην Ελλάδα έχουμε 6.500. Όσο για τους όγκους, μακάρι να είχαμε 1.000 φορές μεγαλύτερη παραγωγή!! Η δική μας προσπάθεια είναι να ενισχυθεί η παραγωγή βιολογικών βοτάνων στην Ελλάδα με εμπορική αξία. Για αυτό έχουμε δομήσει το δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες στη βάση της συμβολαιακής γεωργίας, συνεργαζόμαστε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μελετούμε τα φυτά στο πλαίσιο σημαντικών ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και τα αναδεικνύουμε μέσα από παγκόσμια καινοτομικές φόρμουλες.

 

Η χώρα μας είναι ένας παράδεισος φυτών και βοτάνων, μοναδικός στον κόσμο. Σαφέστατα μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά βιομηχανία. Με προσφορά τελικών προϊόντων. Έχουμε 6.500 φυτά εκ των οποίων τα 1.200 είναι ενδημικά. Μόνο ο Όλυμπος φιλοξενεί 1.700 φυτά και ο βράχος της Ακρόπολης 300. Χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία έχουν διψήφιο αριθμό ενδημικών φυτών. "

 

 

.

 

Σχετικά Άρθρα