Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

Ahimsa Μέρος 1ο: Τι είναι και πώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας

Είτε είστε έμπειροι στη yoga είτε μόλις ξεκινάτε, η ενσωμάτωση της πρακτικής του ahimsa στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχα βήματα. Το Ahimsa είναι ένα από τα πέντε yamas, τα οποία αποτελούν τις ηθικές και κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές για τους yogis. Το Ahimsa μπορεί να αποδοθεί ως μια πρακτική μη χρήσης βίας σε όλες τις πτυχές της ζωής, από τη σωματική έως την ψυχική και συναισθηματική.
 
Η μη χρήση βίας ορίζεται από την ειλικρινή συμπόνια και την αληθινή αγάπη. Μπορείτε να το επιτύχετε με την αγκαλιά: μάθετε να αγαπάτε βαθιά, αλλά και να αγαπιέστε. Ωστόσο, αυτό είναι αδύνατο να γίνει αν επιλέξετε να αγνοήσετε ή να ξεφύγετε από ορισμένα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στον εαυτό σας.
 
Πώς ενσωματώνεται το ahimsa στην καθημερινή ζωή;
 
Για να κατανοήσουμε πώς η μη χρήση βίας μπορεί να εκδηλωθεί στη ζωή μας κάθε μέρα, πρέπει πρώτα να μάθουμε πώς οι μικρές καθημερινές ενέργειες περιέχουν στοιχεία βίας. Αυτό συμβαίνει συχνά εναντίον μας. Όταν οι σκέψεις μας περιέχουν αρνητικά συναισθήματα, όπως απογοήτευση, δυσαρέσκεια ή ενοχή, όταν νιώθουμε ντροπή, δημιουργούμε επιπόλαια βία. Εάν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε κάποιον για κάτι που σας έχει κάνει ή αν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για κάτι που έχετε κάνει, αυτό αποτελεί μια πράξη βίας, επειδή ωθεί την αγάπη μακριά.
 
Η ανακάλυψη της εσωτερικής ειρήνης μέσω του ahimsa θα επιτρέψει με τη σειρά μας να έρθουμε στην ειρήνη σε αλληλεπιδράσεις με άλλους. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη εάν θεωρείτε τον εαυτό σας μη βίαιο άτομο. Σκεφτείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει η βία με τους πιο ξεκάθαρους τρόπους. Η βία μεταμφιέζεται καλά. Εκδηλώνεται με λόγια, ενέργειες και ακόμη και εσωτερικές σκέψεις.
 
Αντ 'αυτού, αγκαλιάστε και ενεργήστε από την εσωτερική αλήθεια σας. Η αλήθεια και η μη χρήση βίας είναι ένα ζευγάρι.
 
Η yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε πρόσβαση στο ahimsa στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις. Με την πρακτική της yoga, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το δικό σας εσωτερικό σκοτάδι αμερόληπτα και με συμπόνια. Αυτό στη συνέχεια ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή αρνητικών συναισθημάτων και τάσεων χωρίς να ενεργεί σε αυτά τα συναισθήματα.
 
 

Σχετικά Άρθρα