4 μυστικά για να «καίμε» περισσότερες θερμίδες με το περπάτημα

Κατηγορία: 

Όταν επιλέγουμε το περπάτημα ως τρόπο άσκησης είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε στο νου μας ότι δεν γυμναζόμαστε ενώ κάνουμε ψώνια και κοιτάμε βιτρίνες. Το περπάτημα ως άσκηση έχει τους δικούς του κανόνες. Διάβασε αυτές τις τέσσερις συμβουλές της Τερέζα Ικόνιαν, συγγραφέα του βιβλίου FitnessWalking και μάθε πώς θα κάνεις την άσκηση σου πιο αποτελεσματική.
 
Πάρε κλίση
Ανέβα όπου μπορείς (στις σκάλες, την ανηφορική ράμπα του γκαράζ) και θα κάψεις 50% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν βάδιζες απλώς σε επίπεδο έδαφος. Εάν ασκείσαι στο διάδρομο, ανέβασε την κλίση στο 5% και αργότερα στο 7-8%.
 
Αύξησε την ταχύτητά σου
Εάν μπορείς να δώσεις στο περπάτημα ταχύτητα γύρω στα 5 χλμ. την ώρα, θα κάψεις τις ίδιες θερμίδες που θα έκαιγες αν έκανες την ίδια απόσταση τρέχοντας. Κάνε κυκλική προπόνηση (αύξησε την ταχύτητά σου για 30 με 60 δευτερόλεπτα για κάθε 2 ή 3 λεπτά), ώστε να μειώσεις την κούραση και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.
 
Κούνα τα χέρια σου
Στο περπάτημα, λύγιζε τους αγκώνες σου στις 90 μοίρες και κούνα τα χέρια σου από τους ώμους και κάτω. Η κίνησή τους πρέπει να είναι μικρού εύρους – αν τα χέρια σου φεύγουν πολύ μπροστά δε θα μπορείς να τα κουνάς τόσο γρήγορα ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Σχετικά Άρθρα