Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη σοκολάτα

Αν λατρεύετε τη σοκολάτα και παράλληλα ενδιαφέρεστε για τη φόρμα σας, τα νέα είναι καλά για σας.

 
Όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα τους ειδικούς. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από Αμερικανική έρευνα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα μερικές φορές κάθε εβδομάδα, είναι κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι σε σύγκριση με όσους τρώνε πιο σπάνια.
 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα σε επιστημονικό περιοδικό ( Αrchives of Internal Medicine), για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.000 ατόμων από 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη σωματικής μάζας τους. Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα είχαν 2 έως 3 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.
 
Οι ειδικοί θεωρούν ότι παρόλο που η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, έχει συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους. Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται να έχει περισσότερη σημασία όχι η ποσότητα σοκολάτας που τρώει κάποιος, αλλά η συχνότητα
 

Τελευταία νέα