
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
“Οι κάμψεις της πλάτης, ο έλεγχος μέσα στο άφημα”
Πρόκειται για ένα μάθημα γιόγκα αφιερωμένο στις κάμψεις της πλάτης, που μας προετοιμάζει για να κινηθούμε με ροή και εμπιστοσύνη στην πρακτική του Contact Improvisation. Έχοντας ανοίξει το σώμα μας με ασφαλή τρόπο, στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου εξελίσσουμε τεχνικές που αφορούν τη σπειροειδή κίνηση, ενώ βρίσκουμε το σώμα μας σε κάμψεις.
Οι κάμψεις της πλάτης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πρακτικής της χάθα γιόγκα με ανεκτίμητα οφέλη σε σωματικό, όσο και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι, ότι πόνοι στη μέση, αλλά και διάφοροι τραυματισμοί της πλάτης όπως δισκοκήλη, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότατα με κάμψεις της, καθώς δυναμώνεται έτσι και ενεργοποιείται η περιοχή. Ταυτόχρονα θεραπεύονται χρόνιες παθήσεις του αυχένα, αλλά και προωθείται η σωστή / υγιής στάση του σώματος για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων. Η αναπνοή βελτιώνεται, η λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών αλλά και της πέψης υποβοηθούνται, ενώ ενεργοποιείται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα καθιστώντας το σώμα έτοιμο για δραστηριότητα. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζουν από άγχος, φοβίες και ανασφάλειες ενώ συντελούν στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης ειδικά σε νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γιόγκα.
Το μάθημα της Γιόγκα (διδασκαλία Περικλής Φωκιανός) απευθύνεται σε όλους, για το Contact Improvisation (διδασκαλία Χριστίνα Κλεισιούνη) είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στην τεχνική.
info: Present Body - Χώρος έρευνας της κίνησης & της έκφρασης, Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα, Τηλ. 210 360 59 64 & 6932 190 273 | Ώρες σεμιναρίου 11:00 – 12:30 και 13.00 - 16.30 | Κόστος συμμετοχής: 40€ (+ ΦΠΑ). Με προπληρωμή ως τις 13/2, 35€. Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή 20€. Μεμονωμένο μάθημα γιόγκα 20€. Πληροφορίες: τηλ. 210 360 59 64 & 6932 190 273









