Ομάδα Θεωρίας & Θεραπείας Gestalt

Ομάδα Θεωρίας & Θεραπείας Gestalt

Αυτήν την Τετάρτη 14 Μαρτίου

Το αληθινό ταξίδι ανακάλυψης δεν είναι να αναζητήσεις καινούρια τοπία, αλλά να έχεις καινούρια μάτια, να δεις το σύμπαν μέσα από τα μάτια ενός άλλου, εκατό άλλων… -Προυστ

Στην ψυχοθεραπεία Gestalt το βίωμα προηγείται της γνώσης. Στην ομάδα αυτή λοιπόν θα βιώσουμε τη θεωρία της Gestalt στην πράξη μέσω δράσης, πειραματισμών και άλλων διαδραστικών διαδικασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον χώρο να εξερευνήσουν προσωπικά τους θέματα στο εδώ και τώρα, να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τα συναισθήματα, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να εξοικειωθούν με την ομαδική θεραπεία Gestalt. Σημαντικό στοιχείο θα αποτελέσει και η έμφαση στην επίγνωση και στην εξάσκησή της στην καθημερινότητα μέσω μιας σειράς ασκήσεων με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότερο παρόντες και συνειδητοί σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Η ομάδα στοχεύει επίσης να εξερευνήσει την πορεία, τη φιλοσοφία και τις βασικές αρχές της θεραπείας Gestalt. Πιο συγκεκριμένα, κάποια θέματα που θα εξεταστούν είναι τα εξής: η εξέλιξη της ψυχοθεραπείας Gestalt και οι επιρροές που δέχτηκε, οι τρεις ζώνες επίγνωσης, οι λειτουργίες του ορίου επαφής, η χρήση της γλώσσας, η υπαρξιακή κοσμοθεώρηση κ.α.

Η ομάδα θεωρίας & θεραπείας συναντιέται κάθε 2 εβδομάδες και η διάρκειά της είναι 3 ώρες. Ενώ η ομάδα έχει δημιουργηθεί για να συμπληρώσει και στηρίξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων του ινστιτούτου, οι συμμετέχοντες μπορούν να την παρακολουθήσουν και αυτόνομα για την προσωπική τους ανάπτυξη. Η ομάδα θα παραμείνει ανοιχτή για καινούργιες συμμετοχές για λίγο διάστημα από την έναρξή της. Για δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με τον συντονιστή.

Ημερομηνία Έναρξης
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 19.00 - 22.00

Κόστος: 
60€/μήνα

Βιογραφικό Συντονιστή
Ο Δημήτρης Τζαχάνης έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και ανήκει στην εκπαιδευτική και οργανωτική ομάδα του ινστιτούτου στην Αθήνα. Είναι επίσης τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington. Εμπνέεται ιδιαίτερα από την Υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων. Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, σχεδιάζει και συντονίζει θεραπευτικά σεμινάρια, όπως επίσης θεραπευτική ομάδα στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης» του οργανισμού ΕΔΡΑ και ομάδα σωματικής ψυχοθεραπείας στην εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Τηλ. 2155209533 Κιν. 6974789554
Email: gestaltnetworkgreece@gmail.com
Σάιτ: https://gestaltnetworkgreece.com/

Τελευταία νέα