Μεγάλοι ενορχηστρωτές της Jazz από την Big Band του Δήμου Αθηναίων - Αφιέρωμα στον Sammy Nestico. 9 & 23 Νοεμβρίου

Κατηγορία: 

 

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει έναν κύκλο συναυλιών με αφιερώματα στους Μεγάλους ενορχηστρωτές της Jazz. Το πρώτο της αφιέρωμα είναι στον κορυφαίο τζαζ συνθέτη και ενορχηστρωτή Sammy Nestico, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο συναυλίες την Πέμπτη 9 και 23 Νοεμβρίου στις 20:00 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις μεγάλες επιτυχίες ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας τζαζ μουσικής σκηνής σε ένα διμερές αφιέρωμα, που θα ενθουσιάσει του λάτρεις του ατμοσφαιρικού αυτού μουσικού είδους και όχι μόνο.

Ο Sammy Nestico

Επαγγελματίας μουσικός διευθυντής από το 1941, έγινε διευθυντής προσωπικού στην ηλικία των 17 ετών για τον ραδιοφωνικό σταθμό ABCA WCAE στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έγραψε μουσική για την Ορχήστρα Count Basie(1967-1984), την Air Force Band των ΗΠΑ (δεκαπέντε χρόνια) και την US Marine Band (πέντε χρόνια) στην Ουάσινγκτον. Επιπλέον, έπαιξε τρομπόνι στις Big Bands  των Tommy Dorsey, Woody Herman, Gene Krupa και Charlie Barnet. Το 1998-1999 διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia, διδάσκοντας εμπορική ενορχήστρωση. Επίσης, σκηνοθέτησε μουσικά προγράμματα στο Λος Άντζελες Pierce College, Woodland Hills, California, Westinghouse Memorial High School και Wilmerding, Πενσυλβάνια.

Κατά τη διάρκεια της μακράς του σταδιοδρομίας στην τηλεόραση και την κινηματογραφική βιομηχανία, οργάνωσε και διηύθυνε έργα για τους Bing Crosby, τη Sarah Vaughan, τον Toni Tennille, τον Frank Sinatra, τον Phil Collins, την Barbra Streisand και τον Count Basie. Ως ενορχηστρωτής, εργάστηκε σε σχεδόν εβδομήντα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως Mission: ImpossibleMannixΆγγελοι του Charlie και The Mod Squad.

Έχει γράψει εμπορικά jingles για την Anheuser-Busch, την Zenith, την Ford Motor Company, τα Mattel Toys, την Pittsburgh Paints, την Εθνική Φρουρά, την Dodge, την Remington Bank και την Americard.

Έχει δημοσιεύσει περίπου 600 έργα για σχολικές ομάδες και πολλά για επαγγελματικές Big Bands . Έχει διευθύνει και ηχογραφήσει πολλές ενορχηστρώσεις του με αρκετές κορυφαίες Ευρωπαϊκές Ορχήστρες Ραδιοφώνου, όπως η BBC Big Band στο Λονδίνο, η Big Band της SWR της Γερμανίας και η Big Band της NDR. 

Ως ενορχηστρωτής:

Με τον Κάουντ Μπέιζι : Chairman of the Board (Roulette, 1959), Basie Straight Ahead (Dot, 1968), Standing Ovation (Dot, 1969), Have a Nice Day (Daybreak, 1971), 88 Basie Street (Pablo, 1983), Fancy Pants (Pablo, 1983)

Με τον Φρανκ Σινάτρα: L.A. Is My Lady (Qwest, 1984)

Με την Σάρα Βόγκαν: Send in the Clowns (Pablo, 1981)

Οι Airmen of Note , το κορυφαίο σύνολο jazz της USAF, διεξήγαγε ετήσιο διαγωνισμό για συνθέτες και διοργανωτές μουσικής μεγάλου μήκους, προς τιμήν του Sammy Nestico

Οργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: 210 9224756

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»:

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Τελευταία νέα