Γέλιο! Εργαλείο Αυτοανακάλυψης Παρακίνησης και Δημιουργίας

 

Γέλιο! Εργαλείο Αυτοανακάλυψης, Παρακίνησης & Δημιουργίας
19-20 Ιανουαρίου 2ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Ηλία Κουμπούνη, NLP Laughter Coach, εμπνευστή της Σχολής Γέλιου Elias Laughter Academy, ιδρυτικό μέλος του υπό σύσταση Συλλόγου Γελωτολόγων Ελλάδος, Εμψυχωτής-Εκπαιδευτής της Ευεξίας Γέλιου με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο της γελωτολογίας, γνωστός από τις τηλεοπτικές του παρουσίες με πιο πρόσφατη την συμμετοχή του στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο.

Εισαγωγική Παρουσίαση: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 20.00, Είσοδος Ελεύθερη Θα κληρωθεί μία δωρεάν θέση για το επικείμενο σεμινάριο! - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Οι συνεχείς επιστημονικές έρευνες πάνω στην θετική ψυχολογία και την θετική επίδραση του γέλιου και της χαράς στην αναβάθμιση της ποιότητα της ζωής μας, πρόκειται να αναδείξουν την επόμενη δεκαετία την γελωτοθεραπεία ως μία από τις βασικότερους μεθόδους αυτοίασης.

Το γέλιο είναι σοβαρή υπόθεση και αποτελεί μια σοφή επιλογή στις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης οι οποίες είναι γεμάτες από προκλήσεις. «Τι μπορώ να κάνω ΤΩΡΑ με αυτό που συμβαίνει», είναι μια καίρια ερώτηση υψίστης σημασίας για να πάρω μια απόφαση. Το γέλιο και η χαρά είναι οδηγοί ζωής. Μας δείχνουν τον δρόμο και μας ανοίγουν νέα μονοπάτια σκέψης και δράσης, εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε ένα τείχος ή μια ανεξερεύνητη σπηλιά.

Ο ψυχολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Shawn Achor είχε πει σε μια συνέντευξη του ότι: “Οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιστρέψουν την φόρμουλα της ευτυχίας και της επιτυχίας. Σκεφτόμαστε ότι αν δουλέψουμε σκληρά και πετύχουμε τους στόχους μας, τότε θα είμαστε πιο χαρούμενοι. Αλλά η έρευνα μας, δείχνει ξεκάθαρα ότι κάθε φορά που βιώνουμε μια επιτυχία, ο εγκέφαλός μας αλλάζει το νόημα της επιτυχίας. Οπότε αν για εσένα και την ομάδα σου, η ευτυχία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της επιτυχίας, δεν θα την αποκτήσεις ποτέ. Αν όμως αυξήσεις το επίπεδο της ευτυχίας σου εν μέσω προκλήσεων- αναζήτηση δουλειάς ή οικονομικής κρίσης- αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι όλα τα επίπεδα της επιτυχίας είχαν μεγάλη αύξηση, κάθε επιχείρηση βελτίωσε τα έσοδα της και πέτυχε τους στόχους της.

Το 90% της μακροπρόθεσμης ευτυχίας δεν οφείλεται από τον εξωτερικό κόσμο αλλά από τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Αν αλλάξουμε την φόρμουλα της επιτυχίας και της ευτυχίας, μπορούμε να αλλάξουμε και τον τρόπο που επηρεάζει την πραγματικότητα μας.

Έρευνα δείχνει ότι το 75% της επαγγελματικής επιτυχίας καθορίζεται από:

-το επίπεδο αισιοδοξίας
-το επίπεδο κοινωνικής υποστήριξης
-την ικανότητα διαχείρισης του άγχους ως πρόκληση και όχι ως απειλή

Αν αυξήσουμε το επίπεδο θετικότητας ενός ατόμου στο τώρα, τότε ο εγκέφαλος τους βιώνει το πλεονέκτημα της ευτυχίας: Θα αποδώσει με σημαντική βελτίωση σε εκείνο το επίπεδο σε σύγκριση με όταν ήταν σε αρνητικό ή ουδέτερο ή στρεσαρισμένο επίπεδο.
Η ευφυΐα, η δημιουργικότητα, η ενέργεια και κάθε επιχειρηματικό αποτέλεσμα έχει άμεση βελτίωση και αύξηση. Ο εγκέφαλός μας όταν λειτουργεί με θετικότητα είναι 31%πιο αποδοτικός από ότι όταν λειτουργεί με αρνητικότητα, ουδετερότητα και άγχος. Είμαστε 37% καλύτεροι στις επιδόσεις.
Οι γιατροί είναι 19% πιο γρήγοροι και πιο ακριβείς με το να κάνουν την σωστή διάγνωση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την φόρμουλα: Αν ανακαλύψουμε τον τρόπο να είμαστε θετικοί στο τώρα, τότε ο εγκέφαλος μας δουλεύει με μεγαλύτερη επιτυχία καθώς είμαστε ικανοί να δουλέψουμε πιο σκληρά, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευελιξία.
Η Ντοπαμίνη που παράγεται και κυκλοφορεί μέσα μας όταν είμαστε θετικοί, έχει δύο λειτουργίες: όχι μόνο μας κάνει πιο χαρούμενους, αλλά αλλάζει κιόλας όλα τα συστήματα ελέγχου στο μυαλό μας, επιτρέποντάς τους να αντιληφθούν τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο.
Οι τρόποι εκδήλωσης του γέλιου από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αρκετοί με ποιο συνηθισμενους τα ανέκδοτα, το stand up comedy και το χιούμορ.
Ωστόσο στο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τον θαυμαστό κόσμο του γέλιου, κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Πρόκειται για την εθελούσια προσομείωση γέλιου.
Στόχοι του Σεμιναρίου
Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα:
• ανακαλύψουν πώς να ξυπνήσουν την παιδική τους διάθεση μέσα από αυθόρμητες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού γέλιου
• μάθουν πώς να γελάνε χωρίς λόγο και χωρίς χρήση χιούμορ ή κάποιας άλλης μορφής κωμωδίας
• ανακαλύψουν πως να βρίσκουν λύσεις στο σημείο εκείνο που ο εγκέφαλος έχει «κολλήσει» στο πρόβλημα
• μάθουν να αφηγούνται την δική τους ιστορία γέλιου
• γνωρίσουν να ξεχωρίζουν τα λεπτά όρια μεταξύ σοβαρότητας και σοβαροφάνειας, γέλιου και γελοίου, παιδικής και παιδαριώδους διάθεσης
• μάθουν να εργάζονται καλύτερα με την αναπνοή τους ώστε το γέλιο να «ρέει» με πιο φυσικό τρόπο
• μάθουν για τα οφέλη του γέλιου, τους τρόπους αντιμετώπισης του στρες και καλύτερης διαχείρισης του πόνου και κάθε άλλης μορφής συναισθήματος
• καλλιεργήσουν την έκθεση του ευατού τους στο κοινό και θα εκπαιδευθούν σε τρόπους αυτοπαρακίνησης και δημιουργικότητας ________________________________________
Με την ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης θα είστε σε θέση να:
-εξηγήσετε το σκεπτικό της ευεξίας γέλιου ως συμπληρωματικής (ως τρόπο ζωής) ιατρικής και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης
-χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία και τις τεχνικές στην καθημερινότητά σας
-συντονίσετε την δική σας ομάδα γέλιου
-σχεδιάσετε το δικό σας εργαστήριο γέλιου διάρκειας 60-90 λεπτών
Παροχές - Εκπαιδευτικό Υλικό

• Εγχειρίδιο στα Ελληνικά 50 σελίδων
• Δίπλωμα Αναγνωρισμένου Εμψυχωτή Ευεξίας Γέλιου με την σφραγίδα και υπογραφή του Laughter Wellness Institute και της Elias Laughter Academy
• Δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο Γελωτολόγων Ελλάδος
• Τρίμηνη ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη μετά το πέρας του σεμιναρίου
• Προαιρετική αγορά του βιβλίου 500+5 ασκήσεις γέλιου

________________________________________
Απευθύνεται σε
• Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας
(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, θεραπευτές συμπληρωματικής ιατρικής κλπ.)
• Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη
________________________________________
Ημερομηνία Σεμιναρίου:
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (10.00 – 18.00)
Εισαγωγική Παρουσίαση: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 20.00, Είσοδος Ελεύθερη
Τόπος Διεξαγωγής: Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)
Κόστος Συμμετοχής: €260 + ΦΠΑ [€220 Προεγγραφή μέχρι 12 Ιανουαρίου]
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ 6974422175
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τελευταία νέα