Ανοιχτή γιορτή για την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό!

Για 14 η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 19:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος μία μεγάλη, ανοιχτή γιορτή για την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό!
 
Με το μήνυμα «μια ένωση για μια ιδέα», 45 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εθελοντές τους μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο που πάσχει, που έχει ανάγκη, που μπορούμε να βοηθήσουμε!
 
Μία κοινωνία σε καιρούς κρίσης, σαν την εποχή που διάγουμε, μπορεί να κατακτήσει και να διατηρήσει τη συνοχή της, όταν αποτελείται από μέλη που επιθυμούν να βοηθήσουν. Από άτομα ολοκληρωμένα και ευαισθητοποιημένα!
 
Πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων, που απευθύνονται στο κοινό κάθε ηλικίας σε συνδυασμό με ομιλίες για την ενημέρωση γεμίζουν και χρωματίζουν την Πλατεία. Στόχος είναι να κατανοήσουμε ότι αποτελούμε ενεργά μέλη ενός ζωντανού συνόλου και ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι αρκετός για να φέρει την αλλαγή! Θέατρο δρόμου, χορός , μουσική και διάφορα άλλα διαδραστικά παιχνίδια θα ενώσουν τους επισκέπτες, θα δώσουν χαρά και αισιοδοξία!
 
Η 14 η Γιορτή Εθελοντισμού διοργανώνεται φέτος από εθελοντικούς οργανισμούς και φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, Κέντρο Ζωής, Όμιλος Εθελοντών «Αγκαλιάζω», Ομάδα διαχείρισης Κρίσεων Ο.Δ.Ι.Κ, «Νέα Ακρόπολη», Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA» και πολλοί άλλοι.
Το έργο των Οργανισμών και των φορέων αυτών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των μελών τους. Οι εθελοντές εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες και ανιδιοτελώς για να απαλύνουν τον πόνο και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας.
Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι, να γιορτάσουμε, να χορέψουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να κατανοήσουμε ότι αν κάτι επιθυμούμε να αλλάξει… πρέπει εμείς να γίνουμε κι εμείς η αλλαγή και να τη μεταδώσουμε στους γύρω μας! 
 
Πρόγραμμα
11.00 Καλωσόρισμα και παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων από την εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού κα Σέμη Γκούφα (Γ.Γ. του διοργανωτή «Νέα Ακρόπολη»)
11.10 Καλωσόρισμα από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
11.30 Παρουσίαση δημοτικών χορών παιδιών του Διοργανωτή της Γιορτής «ALMA» . Συμμετέχουν τα παιδιά του 5ου γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου. Ζωγραφική στο δρόμο για μικρούς και μεγάλους
12.00 Παρουσίαση πρώτων βοηθειών από την «ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Ο.Δ.Ι.Κ»
12.30 Happening της ομάδας «PLAN BEE» με τίτλο: Αν «ΕΙΣΑΙ» τότε όλα τα μπορείς
13.00 Happening της ομάδας «ΜΟΒ» με τίτλο: Ψάξε μέσα σου την αξία των πραγμάτων
18.30 Happening από τον διοργανωτή της Γιορτής «Νέα Ακρόπολη»
19.00 Κλείσιμο της Γιορτής από εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού
 
Επίσης στη Γιορτή θα βρίσκεται η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS, θα βρίσκεται στη Γιορτή για να ενημερώνει για τον HIV. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε – αν το επιθυμείτε- το γρήγορο τεστ.
 
Στο περίπτερο της Κίνησης Ανταλλαγής Βιβλίων booksharing θα γίνεται ανταλλαγή βιβλίων στο ωράριο λειτουργίας της έκθεσης.
 
Περισσότερες πληροφορίες: Συμμετέχω
 
 

Τελευταία νέα