7 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το πρωί

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν από τις 7:30 το πρωί, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes; Διαβάστε για να μάθετε…

 
1. Πίνουν νερό με λεμόνι
 
Η κατανάλωση νερού με λεμόνι νωρίς το πρωί μπορεί να «ανεβάσει» την ενέργεια στον οργανισμό, σωματικά και πνευματικά. Θα πρέπει να το πιει κάποιος νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι για να απορροφηθούν όλα τα θρεπτικά στοιχεία από τον οργανισμό. Επίσης, αφού το πιείτε θα πρέπει να περιμένετε 15 λεπτά πριν φάτε κάτι. Τα λεμόνια όπως είναι γνωστό περιέχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία κάνουν καλό στον οργανισμό. Μην πιείτε το χυμό λεμονιού χωρίς νερό γιατί θα βλάψετε τα δόντια σας.
 
2. Κάνουν γυμναστική
 
Ο Richard Branson, ο Tim Cook και ο Bob Iger ξυπνούν πριν από τις 6 το πρωί για να γυμναστούν. Μία έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Έρευνας του Ανατολικού Οντάριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι γυμνάζονταν δύο φορές την εβδομάδα για δέκα εβδομάδες αισθάνονταν πιο ανταγωνιστικοί στην καθημερινότητά τους. Μία άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται καθημερινά έχουν περισσότερη ενέργεια και βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία.
 
3. Δεν είναι μονίμως συνδεδεμένοι στο ίντερνετ
 
Ο Howard Schultz αρχίζει την ημέρα του στέλνοντας ένα e-mail ενθάρρυνσης στους υπαλλήλους του και μετά αποσυνδέεται από το ίντερνετ και αφιερώνει τη μέρα στη γυμναστική και στην οικογένειά του. Όταν κάποιος ξυπνάει και πέφτει με τα … μούτρα στα e-mails του και στο Facebook είναι πιο πιθανό να χάσει τους στόχους του και να καταλήξει να ασχολείται με τις ανάγκες άλλων ανθρώπων.
 
4. Τρώνε ένα υγιεινό πρωινό
 
Όσοι τρώνε πρωϊνό έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, έχουν ισορροπημένο επίπεδο σακχάρου στο αίμα και συνήθως δεν πεινάνε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν στα άτομα που μπορεί να φάνε οτιδήποτε για πρωϊνό. Όταν κάποιος τρώει ένα υγιεινό πρωϊνό τότε οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα για μία παραγωγική ημέρα. Ένα υγιεινό πρωϊνό δίνει ενέργεια, βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
5. Κάνουν διαλογισμό
 
Ο διαλογισμός έχει γίνει πολύ δημοφιλής στους CEOs αφού βοηθά στην παραγωγικότητα και γενικότερα στο ευ ζην. Επίσης, καταπολεμά το άγχος, κάνει καλό στη συγκέντρωση, ενισχύει τη δημιουργικότητα και αυξάνει τη συναισθηματική νοημοσύνη.
 
6. Θέτουν στόχους κάθε μέρα
 
Ο Benjamin Franklin είχε εμμονή με τον προγραμματισμό κάθε ημέρας. Σηκωνόταν στις 4 το ξημέρωμα και έφτιαχνε το πρόγραμμα της ημέρας. Όταν κάποιος βάζει καθημερινά στόχους γίνεται πιο αποτελεσματικός στις δραστηριότητές του.
 
7. Λένε «όχι» όταν το κρίνουν απαραίτητο
 
Το «όχι» είναι μία δυναμική λέξη, η οποία μπορεί να σας προστατέψει από πολλά δεινά. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι όσο πιο δύσκολα λέει κάποιος «όχι», τόσο πιο πιθανό είναι να υποφέρει από στρες και κατάθλιψη.
 
πηγή: businessnews.gr
 

Τελευταία νέα