Οι 3 απίστευτες ιδιότητες των φυτών

idiotites-fiton

Aπολυμαίνουν το χώρο σας

Τα παρακάτω φυτά δεν είναι μόνο διακοσμητικά για το χώρο σας, αλλά μπορούν να παράγουν οξυγόνο και να απολυμάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας:

*H Δράκαινα: υπάρχουν πολλά είδη που τα περισσότερα διαθέτουν χρωματιστά φύλλα. Χρειάζεται σκιά και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.

*Η φτέρη: στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα που υπάρχει αρκετή υγρασία μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο φυτό που του αρέσει το νερό και είναι ανθεκτικό σε τέτοιες συνθήκες. Προσέξτε όμως, η φτέρη αγαπάει και το φως επομένως θα πρέπει να την έχετε κοντά σε παράθυρο.

*Ο κάκτος είναι μια καλή επιλογή για το σπίτι σας και το σπαθίφυλλο είναι ιδανικό αφού είναι γνωστό ότι μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα. Το συγκεκριμένο φυτό θα το βρείτε και σε πολλά γραφεία καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν την ιδιότητα του και για αυτό το έχουν σε περίοπτη θέση στο γραφείο τους. Τέλος ο κισσός και ο πόθος είναι φυτά που έχουν την ιδιότητα να απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα.

Επίσης καθαριστικές ιδιότητες έχουν η αλόη, η Σανσιβέρια, ο κισσός και ο φίκος.
 

Μπορούν να αυτοθεραπευτούν

Σϋμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NCAR) στο Κολοράντο των ΗΠΑ, τα φυτά παράγουν τα δικά τους φάρμακα για να θεραπευτούν. Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν τη συγκεκριμένη ιδιότητα των φυτών όταν απομόνωσαν από τη φλούδα δένδρου το σαλικυλικόμεθύλιο, τη γνωστή σε εμάς χημική ουσία με το όνομα «ασπιρίνη», για να μελετήσουν την αιτία της έκκρισής του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η ξηρασία, ενεργοποιούν στα φυτά τη χημική ουσία, για να προστατεύτουν από πιθανή βλάβη από τις εξωτερικές ανεπιθύμητες συνθήκες.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που παίρνουν ασπιρίνη σαν αντιπυρετικό, τα φυτά έχουν την ικανότητα να παράγουν το δικό τους μίγμα από χημικά, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
 

Επικοινωνούν μεταξύ τους

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία απέδειξαν  ότι τα φυτά για να επικοινωνούν μεταξύ τους εκπέμπουν σήματα αντίστοιχα με αυτά των ζώων όταν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. Αν και δεν διαθέτουν νευρικό σύστημα, όπως τα ζώα, τα φυτά ανταποκρίνονται στο περιβάλλον με ένα μείγμα χημικών και ηλεκτρικών σημάτων μέσω ενός ειδικού μηχανισμού που διαθέτουν.
 

Σχετικά Άρθρα