Ιμπογκαϊνη

Γνωστή ως «η ευλογημένη ρίζα της ελπίδας», η Ιμπόγκα είναι γνωστή εδώ και 20.000 χρόνια, κυρίως απο τους Πυγμαίους του Κονγκό. Το βασικό αλκαλοϊδές και ενεργό συστατικό της Ιμπόγκα είναι η Ιμπογκαϊνη, που προέρχεται από το φυτό (τη ρίζα) της Ιμπόγκα. Η Ιμπογκαϊνη έχει χρησιμοποιηθεί απο το Δυτικό πολιτισμό για απεξάρτηση απο ναρκωτικές ουσίες, όπως η ηρωϊνη, η μεθαδώνη, κοκαϊνη και λοιπές ουσίες καθώς και για ψυχοθεραπευτικούς λόγους αποκάλυψης και κατανόησης βιωμάτων.

 

 

Η Ιμπογκαϊνη έχει ελάχιστες πιθανότητες κατάχρησης και μοιάζει να επιστρέφει το νου σε μια κατάσταση προ-εθισμού. Σωματικά, εξαλείφει την όρεξη για καταχρήσεις, διαρκώντας έως και 3 μήνες, καθώς η Ιμπογκαϊνη  φυλάσσεται στον λιπώδη ιστό και απελευθερώνεται σταδιακά, ώς νοριμπογκαϊνη. Εγκεφαλικά, κατά τη θεραπεία ολοι οι νευροδιαβιβαστές επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ συνήθως οι θεραπευτικές ουσίες μπλοκάρουν έναν κύριο νευροδιαβιβαστή και έτσι απομονώνουν την εθιστική ουσία. Όταν μια ουσία χορηγείται, καλύπτει την εσοχή ενός νευροδιαβιβαστή, αφήνοντας τους υπόλοιπους ακάλυπτους, άρα ο εθισμός ή και η χρήση μίας άλλης ουσίας δεν απομονώνεται. Ενώ η Ιμπόγκα καλύπτει όλες τις «εσοχές» και έτσι καλύπτει όλους τους νευροδιαβιβαστές, μην αφήνοντας κενά για άλλες ουσίες/εθισμούς.

 

Πέραν της χρήσης αυτής, η Ιμπογκαϊνη χρησιμοποιείται για πνευματική ανάπτυξη και προσωπική εξέλιξη, επιτρέποντας στον θεραπευόμενο να επιστρέψει στο περιεχόμενο του παρελθόντος του, προσφέροντας μια διαφορετική, οξυμένη αντίληψη καθώς και μια αλλαγή συνείδησης και κοσμοθεωρίας.
 
«Η Ιμπογκαϊνη είναι μια ονειρογόνα ουσία που ενεργοποιεί την μνήμη του χρήστη, φέρνοντας στο προσκύνιο πληροφορίες απο το ασυνέιδητο και υποσυνείδητο, προκαλώντας μια έκλαμψη αυτογνωσίας. Θεραπευτές θεωρούν την εμπειρία με την Ιμπογκαϊνη ισάξια με χρόνια ψυχανάλυση ή/και ομαδική θεραπεία. Μερικοί ασθενείς περιγράφουν την εμπειρία τους ως όνειρο στο οποίο έβλεπαν παραστάσεις απο τη ζωή τους.
Θα μπορούσε κανείς να πει πως η Ιμπόγκα είναι ένα διδακτικό φυτό το οποίο, μέσα σε μία και μόνο θεραπεία, κυρίως αναζητά να απελευθερώσει το σώμα απο εθισμούς, είτε αυτοί είναι ναρκωτικές ουσίες ή ουσίες όπως το αλκοόλ και η νικοτίνη. Είναι ένα ταξίδι που οδηγεί στην προσωπική ανακάλυψη και πνευματική διεύρυνση.
 
info: ibogaine_greece@hotmail.com / 698 028 3760

 

Σχετικά Άρθρα